• 27,219 / 1,383,741
  • 36 / 10,121
  • 5,049 / 54,914

Tepelpiercings @ Queen of Rings - 26.02.07

Ik had er best al een tijdje over nagedacht en voor mezelf besloten dat wanneer ik mijn stufi binnen zou krijgen dat ik ze zo snel mogelijk zou gaan laten zetten. Maar toen mijn geld op mijn bankrekening stond kwam ik toch wel een beetje van mijn besluit terug.

Het idee om een naald door m'n tepels te laten steken stond me toch een beetje meer tegen dan het piercen van labret of industrial had gedaan, maar helaas had ik toen al aan een vriendin mijn wens tepelpiercings te laten zetten kenbaar gemaakt, en haar verteld van mijn voornemen ze te laten zetten als ik geld had...

Nu was dat natuurlijk geen probleem geweest, als ze niet naast me had gezeten op het moment dat ik erachter kwam dat ik weer genoeg geld op mijn rekening had staan. En dus vroeg ze wanneer we dan samen naar de piercingshop zouden gaan. Ik twijfelde nog een beetje, maar aangezien het nu toch vakantie was (en ik dus m'n nieuwe piercings in de eerste week extra verzorging kon geven) en ik toch al een tijd die piercings had gewild besloot ik toch maar door te zetten, en we spraken na het weekend af.

Op weg naar de trein kon ik alleen maar denken "Suus, wat doe je jezelf aan". Opweg naar Queen of Rings kon ik alleen nog maar denken "Suus, wat doe je jezelf aan" en "Je moet toch ook wel gek zijn om vrijwillig een naald in je tepel te laten douwen".

Ik was ook bijna halverwege terug naar het station gegaan, maar liep uiteindelijk toch maar door omdat ik geen telefoon bij me had en die vriendin anders voor niets daar zou staan wachten bij de piercingshop. Ik wachtte buiten op een bankje op de vriendin, die na ongeveer 20 minuten eindelijk aan kwam lopen. Mijn kont was inmiddels diepbevroren, maar de zenuwen waren toch wel een heel stuk gezakt.

Na de standaard vragen over het wel of niet gegeten hebben, en of ik al eerder een piercing had laten zetten (valt mijn labret zo slecht op?) werd de piercingstoel van de rest van de zaak afgesloten door een gordijn. Terwijl de piercter alle spullen klaarlegde stond ik wat ongemakkelijk te wachten op wat komen ging.

Ik mocht m'n bovenkleding uitdoen en al staand werden de plaatsen waar de naald doorheen zou gaan aangestipt. Na even in de spiegel te hebben gekeken of het inderdaad naar mijn zin was, kon ik op de stoel gaan liggen en werd mij uitgelegd wat er precies zou gebeuren.

De tang werd op m'n tepel gezet, de boel werd gekoudspray'ed om 'm hard te krijgen. Er werd tot drie geteld en voor ik het wist zat er een naald in m'n tepel. Het had wat geprikt, maar was by far niet zo erg als ik mij van te voren had voorgesteld. Nu lag dat waarschijnlijk ook aan de koudspray. Vervolgens maakte ik mij mentaal klaar voor wat ongemakkelijke uren erna.

Daarna was mijn linker tepel aan de beurt, maar deze was na het piercen van de rechter tepel spontaan slap geworden :/ . Na wat gewriemel werd ook mijn linker tepel geklemd, gesprayd, geprikt en van een staafje voorzien (wat ik niet eens voelde). Ik moest nog een tijdje blijven liggen, omdat m'n tepels niet op wilde houden met bloeden, maar uiteindelijk werden er gaasjes op geplakt en mocht ik ein-de-lijk mijn kleding weer aan doen. Terwijl ik mij aankleedde werd mij verteld wat ik de komende tijd moest doen en wat ik vooral moest laten.

Bij het verlaten van de piercingshop was ik opgelucht en trots op mezelf. Ik had het toch gedaan. Maar tegelijkertijd groeide de angst voor de pijnsteken die mij door een vriendin met ervaring voorspeld waren. Maar ook de pijnsteken bleven gelukkig uit. Tegen de tijd dat we de H&M bereikten (mijn smoes was dat ik ging shoppen, en dan zonder kleding thuiskomen is verdacht) voelde mijn tepels wat branderig, maar toen ik thuis weer uit de trein stapte was zelfs dat gevoel weg. Achteraf gezien heb ik me dus zorgen om niets gemaakt.

Echt veel problemen hebben de piercings uiteindelijk niet gegeven bij de genezing wat betreft pijnlijkheid. Daarentegen is vooral de linker piercing altijd blijven rommelen met korstjes wondvocht en af en toe geelachtige smurrie. Hoewel dat de ene periode (voor verkoudheid e.d of als ik weer eens ergens achter ben blijven steken) erger is dan de andere. De eerste keer staafjes wisselen was geen feest en nog steeds is het schroefdraad erdoor halen niet erg fijn. Vandaar dat ik zo min mogelijk wissel. Maar dat is gelukkig ook niet echt nodig omdat ik staafjes toch beter bij mijn borsten vind staan dan ringetjes.

En tot slot nog een klein advies: blijf niet aan de douchedeur haken, dat doet erg pijn. En voelt heel intelligent als je na 'm losgekregen te hebben verder uit de douchecabine loopt en dan de andere tepel in de deurrand schuift :/

Details

submitted by: Anonymous
on: 29 May 2008
in Nipple Piercing

Use this link to share:


Artist: +
Studio: Queen+of+Rings
Location: Rotterdam

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top