• 54,340 / 1,384,097
  • 12 / 10,285
  • 3,995 / 54,915

Het verhaal van mijn labret van 2,4mm naar 3,2mm. (10g to 8g)

Disclaimer: Ik raad het niet aan om zelf te stretchen. Er kunnen altijd verschillende dingen verkeerd gaan. Het beste is nog altijd om naar een professionele piercing shop te gaan. Zelf piercing/zelf stretching is nooit de beste keuze!

Op zaterdag 3 mei 2002 heb ik mijn labret laten piercen op 1,6mm. Ongeveer 2,5 jaar later had ik mijn labret naar 2,4mm gestretcht. Maar zelfs op dat moment, wist ik dat ik zeker nog niet aan mijn einddoel was. Mijn einddoel was nog groter dan 2,4mm....

Donderdag 7 augustus was het dus zo ver. Ik wist dat dit de dag zou zijn, om mijn labret naar 3,2mm te stretchen. Ik had dit al eerder gedaan, maar toen was ik terug naar 2,4mm gegaan. Ik wist dus ongeveer wat mij te wachten stond. Maar dit maal was ik zeker dat ik niet opnieuw ging downsizen naar 2,4mm.

De ochtend van 7 augustus was anders als alle andere dagen. Ik stond op uit mijn bed, met al een klein beetje de zenuwen voor wat er later die dag zou gebeuren; de stretch naar 3,2mm. Eens de ochtend begonnen was, heb ik gewoon gedaan wat ik zoals alle andere dagen deed, ik stond op uit mijn bed, ging mij aankleden, at daarna mijn ontbijtje, en ging op weg naar mijn werk. Ik wist ook dat ik maar een halve dag moest werken, dus die vrije namiddag kwam zeer goed uit.

Eens de middag naderde, begonnen de zenuwen nu wel echt te komen. Ik had bijna gedaan met werken, maar zat al volledig met mijn hoofd naar de stretch toe. Dus van werken kwam weinig aan. Nog enkele minuten en het was middag, en die minuten gingen traag voorbij maar eens ze voorbij waren, was ik op weg naar huis. Ik kon aan niks anders denken op de weg naar thuis.

Gelukkig had ik die ochtend al het nodige materiaal en het 3,2mm staafje klaargelegd, zodat als ik thuis kwam, al reeds een deel minder te doen had met de voorbereidingen van de stretch. Eens aangekomen thuis, was ik echt zenuwachtig. Ik had nog eerst iets gegeten, en iets gedronken. En daarna nog even op het internet en BME gesurft. Omstreeks 14.30 was het moment eindelijk aangebroken. Ik ging op weg naar mijn slaapkamer, waar de stretch zou worden uitgevoerd.

Ik kwam mijn kamer binnen. Eerste wat ik deed, was mijn handen desinfecteren en de nodige materialen klaarleggen om ook te desinfecteren. Eens mijn materialen gedesinfecteerd waren, was het de beurt aan mijn wit PTFE labret staafje van 3,2mm en mijn stretcher van 3,2mm. Op dat moment waren ook opnieuw mijn zenuwen aanwezig. Ik was even aan het beven van de stress. Niks te erg natuurlijk!

OK..... ik sprak mij opnieuw moed in, en enkele seconden later, was mijn zenuwachtigheid en beverigheid weg. Ik was er helemaal klaar voor! Ik ging mijn handen nog eens opnieuw desinfecteren, en was op weg naar het moment van de waarheid. Ik nam mijn hemostat tang en legde de stretcher op een paar keukenrol papiertjes, samen met het PTFE labret staafje daarnaast. Ik nam nog eens even diep adem en verwijderde het huidig 2,4mm chirurgisch staal labret staafje uit mijn mond wat er al bijna een eeuwigheid heeft ingezeten. Even later nam ik ook de 3,2mm stretcher vast en duwde het uiteinde van het 3,2mm PTFE labret staafje in het achterste gedeelte van de stretcher. Precies waar het staafje inging.

Even diep adem halen.... Ik nam mijn lip vast en duwde de stretcher van buiten naar binnen, samen met het staafje wat aan het achterste gedeelte van de stretcher hing. Het staafje ging er zeer vlot in. Het was wel een felle prik wat ik voelde. Maar niks ondraaglijks Even later plaatste ik nog het bijhorende O-ringetje op het staafje, en ik was klaar! Ik was zeer blij; ik had mijn 3,2mm labret!!!

Ik ontsmette de materialen nog na mijn stretching procedure en gooide de gebruikte keukenrol in de vuilnisbak. En toen ging ik op weg naar onder, om mijn labret nog eens extra te ontsmetten met een speciale spray en spoelde nog even mijn mond met mondwater. Op dat moment was het wel een akelig gevoel, en ook mijn lip was een beetje gezwollen. De genezing ging ook niet echt snel de goede weg op, maar later op de avond zag ik wel al verbetering.

De ochtend na de grote dag, was ik opgestaan met een beter gevoel. Weinig last gehad, ook met slapen heb ik eigenlijk weinig tot niks geweten. Later die dag had ik wel een beetje terug last van wat zwelling, maar ik bleef het keurig verzorgen. En uiteindelijk die avond, heeft het verzorgen toch wel zijn tol opgebracht, ik had weinig tot geen last meer. En ook de zwelling was weggegaan. Ook de 3de dag liep alles vlot. Geen last, geen zwelling, ... niks. Ik was een gelukkig persoon!

We zijn ondertussen al zondag 10 augustus, en alles gaat nog steeds de goede weg op. Ik heb nergens geen last meer van. En als alles zo blijft evolueren, zal mijn lip snel volledig geheeld zijn.

Ik ben zeer blij met het resultaat, maar ik ben er ook zeker van dat ik nog groter wil gaan. Dit is zeker nog niet mijn einddoel. Ik hoop dat jullie een beetje genoten hebben van mijn verhaal, en ik weet zeker dat er in de toekomst nog een vervolg verhaal gaat komen op dit verhaal van de stretch van mijn labret van 2,4mm naar 3,2mm....

Happy piercing everyone!!

Details

submitted by: Anonymous
on: 23 Sept. 2008
in Lip Piercing

Use this link to share:


Artist: Me
Studio: My+house
Location: Belgium

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top