• 54,341 / 1,385,118
  • 12 / 10,234
  • 3,995 / 54,915

Mijn lippiercing

De afgelopen paar jaar heb ik veel over piercings nagedacht. Na er 13 te hebben (waarvan 6 geschoten in mijn oorlellen, 2x piercing in mn oorlellen, 2x helix, neus, navel 2x) wou ik er nog steeds meer bij, maar wist niet zo goed waar. Na een geruime tijd van nadenken kwam ik toch steeds weer terug bij een lippiercing, maar doordat mn ex het niet mooi vond heb ik het idee van de baan geschoven.

Uiteindelijk werd het niets met de persoon in kwestie, en ging ik weer nadenken over een lippiercing. Ik liep een tijd rond met een klein ringetje in mijn lip (in het midden) en hoe langer ik die droeg, hoe zekerder ik van mijn zaak werd. Bij mij is het zo dat zodra ik me voor begin te stellen hoe een piercing is, dat ik ofwel snel uitgekeken ben op het gevoel, ofwel me steeds naakter ga voelen zonder. Het laatste was het geval bij deze piercing, dus hop, een vriend gebeld of hij meeging naar de shop :)

Ik had gelukkig al goed gegeten dus zo gezegd zo gedaan, op naar de shop. Eerst die vriend opgehaald en samen erheen gefietst (ik ben gezegend met een goede piercer in de stad!). Daar een tijd moeten wachten omdat ik zonder afspraak kwam en de piercer pas later zou komen. Gelukkig konden we de tijd doden met het bekijken van tattooboeken en een beetje muziek luisteren.

Na een tijdje kwam de piercer dan eindelijk binnen en toen kwamen de zenuwen wel even goed opzetten. Wel dat hypere OMG ik ga een piercing laten zetten nog even, maar dat sloeg al vrij rap om in "ojeeej, dit is eng!" toen ik eenmaal op de tafel zat. Ik vertelde dat ik het wel eng vond (haha, nog steeds ja :P) en hij legde me alles gewoon rustig uit. Eerst heb ik een ringetje uitgekozen in overleg (ik wou mooi strak) en vervolgens heeft hij een kruisje gezet waar de piercing zou komen. Ik mocht zelf controleren hoe die zat en dat zat erg goed dus hop, gaan met die naald!

Doordat dit niet mn eerste piercing is weet ik hoe belangrijk ademen is, en ik heb ook erg op mn ademhaling gelet. Diepe adem in, en bij de uitademing was het prik. Ik voelde het wel, en het was even gemeen, maar zodra de holle buis erin zat was dat gevoel bijna weg. Vervolgens een gemeen gevoel toen de ring erdoorheen werd gedaan.

Deze zat helaas wat aan de strakke kant, wat op zich geen probleem zou hoeven te zijn, maar bij evt zwelling zou het toch wel strak kunnen gaan zitten, dus ik heb direct besloten om een groter ringetje te nemen. Ondanks de extra pijn die ik wist dat ik zou krijgen.

Dus... Van het kleine ringetje terug naar het holle buisje. AUCH. Dat was echt het gemeenste van de hele piercing. Maargoed, veel ademen en de hand van de vriend in kwestie goed vastklampen :P Van het holle buisje naar het grotere ringetje deed gelukkig way minder pijn en tadaaaa, ik was de gelukkige eigenaresse van een lippiercing :D

Ik heb niets extra's hoeven betalen voor het extra ringetje wat hij heeft moeten gebruiken, alles werd nieuw uit de verpakking gehaald waar ik bij was en alles ging in goed overleg. Nadat mn navelpiercing bij een andere shop absoluut geen succes was (ik heb na het zetten van mn lippiercing nog wat advies daarover gekregen incl een ptfe staafje) ben ik erover uit: deze shop is toch echt wel het beste qua piercings en ik zal voortaan niet meer zo suf zijn om ergens anders heen te gaan ;)

Momenteel heb ik de piercing bijna 9 uur en ik begin er al goed aan te wennen. Toen hij net gezet was was het echt heel vreemd, zo'n ring in je lip. Ik was ook erg bang dat als ik zou lachen ofzo hij uit zou scheuren.

Gelijk na het zetten schoof ik bij mn ouders aan tafel voor de avondmaaltijd en ik kan je zeggen, dat was echt flink wennen. Ten eerste, het verschil tussen rijstkorrels op je lip en de piercing, is wat lastig te voelen. Ten tweede is eten ineens een hele voorzichtige hobby en ten derde is drinken uit een glas een flinke uitdaging :P

Het is even flink uitzoeken waar je het glas moet plaatsen om én niet te slobberen, én geen pijn te hebben én ook nog eens er niet als een idioot uit te zien.

Er is wel wat zwelling, dus ik ben erg blij dat ik toch voor dat grotere ringetje heb gekozen. Ook is de plaatsing zo dat ik zowel voor een ringetje als staafje kan kiezen, dus daar ben ik ook erg blij mee (had er ook om gevraagd). Niets wat ijsjes niet kunnen verhelpen overigens :)

Al met al, een fijne ervaring! Ik zou het iedereen die bang is voor de pijn/ongemak etc aanraden om het gewoon te doen, want mocht je er nou spijt van krijgen, hij kan er altijd weer uit. Maar voorlopig blijft die van mij er zeker in ;)

Details

submitted by: Anonymous
on: 29 May 2008
in Lip Piercing

Use this link to share:


Artist: Dopey
Studio: Tattoots
Location: Zeist%2C+The+Netherlands

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top