• 13,912 / 1,384,807
  • 4 / 10,234
  • 50 / 54,915

Min nya kärlek är en dermal anchor!

Jag har alltid tyckt om sådant som skiljer sig en aning från mändgen, som sticker ut. Det är två år sedan min senaste piercing, så jag började bli sugen på något nytt. Men när jag gick igenom vad jag kan tänkas vilja ha kände jag att inget intresserade mig. Mest för att alla redan har sådana.

Av en tillfällighet fick jag syn på dermal anchors. Mitt första intryck var att det här var lite för avancerat för min del. Men eftersom jag blev så fascinerad började jag läsa på och jag läste allt jag kom över. Hittade även ett antal filmklipp på YouTube, men jag måste erkänna att dessa fick mig att tappa suget lite. Processen såg inte rolig ut, mest skrämmande faktiskt, och jag kände mig nästan lite illamående. Men efter ett tag började det hela sjunka in och kändes inte lika skrämmande längre. Så jag bestämde mig för att jag vill ha en, och jag tröstade mig med att det bara gör ont en liten stund...

Så jag bokade en tid på Barbarella i Göteborg, den studio jag har mest förtroende för. Jag åkte dit och kände mig helt lugn till dess att jag öppnade dörren och klev in. Jag blev nervös och rädd, mest för att jag en gång tidigare har svimmat i samband med en piercing och har sedan dess, av någon anledning, varit rädd för att det ska hända igen. Men jag trotsade min rädsla och gick fram till disken. Jag pratade litegrann med killarna där och fick lite papper att fylla i. Jag passade på att äta lite godis också, för att undvika blodsockerfall.

Sen var det dags. Jag fick följa med in i det vita lilla rummet. Blev tillfrågad vilken sorts smycke jag ville ha och jag valde en glittrig sten. Medan Finn ritade mellan mina bröst pratade vi om det ena och det andra. Jag kacklade som en höna, men det hjälpe mig att slappna av och nervositeten försvann. Vi ritade upp tre prickar. Tanken är att jag ska ha tre dermals på rad, men jag ville börja med en för att se hur den läker och om jag trivs med den.

När vi konstaterat att placeringen ser bra ut fick jag lägga mig på en brits och piercaren började klämma och massera huden där min dermal skulle sitta. Därefter tog han ett stadigt nyp om huden och gjorde ett hål med en punch. Det gjorde lite ont, men inte så illa som man skulle kunna tänka sig att det gör när man skär bort en liten hudbit. Sedan förde han in smycket som han höll i en tång. Den här delen gjorde nog ondast. Jag gjorde en rejäl gimas. När han pressade i den kortare delen av plattan kunde jag känna ett "pop", jag tror inte det hördes men jag kunde definitivt känna det och visste då att smycket var på plats.

Jag låg kvar på britsen i någon minut eftersom jag var rädd att jag skulle kollapsa ifall jag reste mig direkt. Vi fortsatte att prata hela tiden, jag drack lite vatten och han frågade hur det kändes. Både då och nu, efter nästan en vecka, tycker jag att proceduren är ganska enkel och inte överdrivet smärtsam. Jag kände mig lite förvånad. När jag vågade mig upp från britsen och tittade i spegeln kände jag mig jättenöjd. Den är så vacker och så stilren! Han satte ett genomskinligt tejp-liknande plåster över. Det gillade jag, dels för att jag slapp ha ett fult plåster synligt på bröstet, men också för att jag slapp frestelsen att av ren nyfikenhet lyfta på plåsteret för att kika på den senare.

Vi var klara så vi gick ut och fram till disken igen där jag fick en tvål i flaska och en liten brochyr med tips och skötselinstruktioner. Jag betalade 900kr, vilket kan tyckas ganska mycket men jag tycker att det var helt och hållet värt pengarna.

Nu har det gått snart en vecka sedan jag var där och satte dit den. Hela tiden har den sett kanonbra ut. Inga blåmärken, ingen svullnad och ingen rodnad. Under första dagarna var den lite öm när man tog på den, men i övrigt har jag inte känt den överhuvudtaget, ibland glömt att den ens är där. Skötseln har inte varit några problem hittills. Jag tvättar den morgon och kväll med tvålen jag fick med. Har även kört med blötläggning i koksaltlösning några gånger. Jag fick tipset om att eventuellt ha plåster under första veckan, men det har inte känts som om det behövs. Jag kör bara med plåster under nätterna för att inte råka fastna nånstans.

Så för att sammanfatta det hela måste jag säga att jag är supernöjd med min dermal anchor. Den är jättevacker! Utöver de två som kommer senare är jag säker på att det kommer bli fler dermals. De är enkla och bjuder på många fler möjligheter än vad vanliga piercings gör. Jag tror jag är fast! Jag har redan fått många reaktioner från folk. "Hur sitter den fast?". "Var kommer den ut?". De flesta tycker att den är fin. Känns jättekul!

Details

submitted by: Anonymous
on: 09 July 2008
in Pocketing and Stapling

Use this link to share:


Artist: Finn
Studio: Barbarella
Location: G%F6teborg

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top