• 13,923 / 1,383,304
  • 4 / 9,996
  • 50 / 54,916

Finger Micro Dermal

The Finger Micro Dermal

Op 24 mei 2007 stapte ik de zaak van Wim binnen, Needles & Pins in Hasselt dus, eigenlijk was ik daar om mijn beide tongpiercings een tweede maal te laten stretchen. Maar aangezien Jordy (een collega - piercer van Wim) de tussenmaat niet had van staafje en ik de guts niet had om in ene keer 1,2 mm te laten strechten, moest en zou ik iets anders hebben die dag. Ik had er zo naar uitgekeken dus was het wel een domper op de feestvreugde.

Na de vraag of hij een piercing wou zetten in het topje van m'n vinger, waarop ik duidelijk een negatief antwoord kreeg, stelde hij de micro dermal voor. Ik kende het systeem al vermits ik een transdermal in m'n pols heb zitten maar wist niet dat de kleine juweeltjes al op de Belgische markt waren.

Ik vroeg toch nog om een kleine uitleg, zo vertelde Jordy me dat het zonder verdoving geplaatst wordt en hij gebruik zou maken van een grote naald om een ingang te maken in de huid. Het langere stukje van het plaatje werd dan onder de huid geschoven en dan moest hij alleen het kleinere eindje eronder duwen, door mijn vel erover heen te trekken. Later zou er dan weefsel door de drie kleine gaatjes van het plaatje groeien en zou het plaatje vast komen te staan onder mijn huid.

Het leek in mijn ogen allemaal in orde dus besloten we eraan te beginnen. Jordy pakte het juweeltje uit de glazen kast, steriliseerde het en haalde zijn tools erbij. Ik nam ondertussen plaats op een klein stoeltje en vertelde dat het dan maar in m'n rechter middelvinger moest geplaatst worden.

De rekbaarheid van het kleine stukje huid bleek OK te zijn, dus gingen we nu echt aan de slag. Ik voelde een kleine prik van de naald en daarna begon een irritatie die je kon vergelijken met het uitrekken van je huid. Je voelde wel dat er iets aan de gang was, maar echte pijn kwam er nooit aan te pas. Jordy maakte met de naald plaats vrij onder de huid zodat het langere eindje zonder probleem er in geschoven kon worden.

Normaal gezien loopt alles altijd zonder problemen bij mij, behalve toen. Jordy had het langere stukje van het plaatje al onder de huid geplaatst en had nu problemen om de huid over het andere stukje te trekken. Het duurde iets te lang naar mijn goesting en ik begon zenuwachtig te worden. Jordy daarentegen bleef proberen en trekken, hij vroeg wel met regelmaat of ik niet even wilde pauzeren. Maar mezelf kennende zou dat de situatie alleen maar negatief beïnvloeden.

Een vriendin van me die al die tijd had staan kijken, vertelde me dat ik er eigelijk toch maar wat bleekjes uitzag. Ze kreeg dan ook de opdracht van mij om in het winkeltje er naast een blikje cola te gaan halen.

Hoe langer het proces duurder, hoe meer ik me opwond. Maar uiteindelijk zat het er dan toch in, trots en nogal duizelig keek ik naar het stukje metaal dat nog net boven het huidoppervlak te zien was. De strijd was gestreden!

Jordy draaide er een juweeltje op, een soort verlengstukje zodat de wonde kon zwellen en terug kon genezen zonder complicaties. Na een weekje kon ik een ander juweeltje komen uitkiezen.

Ik was zeer tevreden, maar redelijk van de kaart ook. De cola deed me goed en ik ben nog even op de sofa gaan zitten, Jordy behandelde eerst nog even twee klanten en daarna ben ik maar gaan betalen.

Weer een ervaring rijker dus en ook het feit dat hoe ouder je wordt, hoe slechter je ertegen kan. Alhoewel dat laatste niet op iedereen van toepassing is.

Op 28 mei 2007 (ja slechts vier dagen er na) ben ik terug gegaan en heb ik Wim gevraagd of ik er al een ander juweeltje voor kon krijgen. Dat was geen probleem aangezien de zwelling al veel vermindert was en het gleufje waar beiden juweeltjes elkaar raken (met de schroefdraad) al te zien was.

Ik koos voor een klein diamantje zodat het eigenlijk een ring leek maar dan zonder effectieve ring. Het lange staafje kreeg ik terug mee naar huis.

Het probleem wat ik nu wel heb, is dat het plaatje onderhuids is gaan draaien (ik neem aan dat dit komt door de beweeglijkheid en het continu gebruik van handen en vingers). Het plaatje loopt nu niet meer evenwijdig met mijn vinger, maar staat er eerder dwars op. Dit veroorzaakt van tijd tot tijd lichte irritaties waardoor de omliggende huid opzwelt en rood wordt.

Verder heb ik er weinig last mee, de plaats leek me in het begin ongelukkig gekozen, net door de beweeglijkheid van de handen. Maar blijkt achteraf helemaal geen blokkade te zijn.

Details

submitted by: Anonymous
on: 25 July 2007
in Pocketing and Stapling

Use this link to share:


Artist: Jordy
Studio: Needles+%26+Pins
Location: Hasselt%2C+Belgium

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top