• 29,119 / 1,383,212
  • 18 / 10,034
  • 1,533 / 54,916

MD removal (Dutch)

Ok, ik had PiercingBunny beloofd eens een verhaaltje te schrijven over de verwijdering van de microdermal in m'n linkerpols en hier komt 't dan, in 't Nederlands ! (Stiekem heb ik geen zin om 't in het Engels te schrijven, er zouden ook te veel fouten instaan. En grrr, ik kom nu nog enkele woorden te kort, dus probeer ik m'n verhaal maar een beetje te rekken. Mijn excuses hiervoor, maar blijkbaar moet je minstens achthonderd woorden schrijven, en ik had zoveel woorden niet nodig om te vertellen over mijn ervaring. Haha!)

Bon, ik hoop dat ik nu aan m'n minimum aantal woorden zit. Hier komt m'n verhaal!

Eind mei 2007 werd door Wim van Needles&Pins in Hasselt (België) op elk van m'n polsen een microdermal geplaatst. Ik koos voor een redelijk ongewoon plekje, namelijk aan de zijkant van m'n armen (binnenkant; foto's staan op m'n IAM)

Als juweeltjes had ik gekozen voor platte discjes. Ze hebben eigenlijk nooit echt moeilijk gedaan, maar ik denk wel dat Wim ze misschien niet diep genoeg gezet heeft, de juweeltjes staken namelijk niet echt tegen m'n huid.

De dermal aan m'n linkerpols is in september wel wat ontstoken geweest. Ie stond rood en er kwam etter uit. Maar ik zag nog steeds 't plaatje niet zitten, wat goed was. Ik ben toen bij m'n vaste piercer (Hetty van Bodydesign in Gent) geweest en zij heeft hem ontsmet en verzorgd. Een weekje nadien zag 't er al weer normaal uit.

Vanaf begin december is ie terug moeilijk beginnen doen. Er kwam vaak etter uit en ik voelde ook dat 't plaatje meer naar boven begon te komen. Toen wist 'k al dat ie wellicht zou uitgroeien. En dat gebeurde dus ook. Toen 'k in januari voor m'n laatste examen aan 't leren was zag je al een klein stukje van het plaatje boven m'n huid uitsteken. Ik ben iemand die het heel erg moeilijk vind om niet te prutsen aan piercings die moeilijk doen, dus had 'k zelf eerst geprobeerd of 'k er hem niet kon uittrekken, maar dat ging dus niet.

Na m'n examen ben 'k naar Bodydesign gegaan, ik wou m'n oortjes nog eens laten stretchen en zou Hetty gelijk eens naar de microdermal laten kijken. Ze zei meteen dat hij er inderdaad uit moest.

Ze vermeldde ook dat men in België blijkbaar dit soort implants eigenlijk niet mag zetten. Bij een gewone piercing kan de eigenaar zelf de piercing er op elk gewenst ogenblik zelf uithalen, en bij een microdermal is dit niet het geval, daarvoor moet men een gaatje maken. Ik weet niet in hoeverre men de piercingshops hierop controleert, maar de dermals zijn nu echt een trend geworden, en 't is natuurlijk nog steeds 't best om de plaatsing ervan te laten doen door een professional.

Maar goed. Eerst ontsmette ze het mooi en probeerde met een naaldje in het gaatje van het plaatje te geraken, om te zien of ze 'm niet kon loswrikken. Maar blijkbaar zat hij nog erg goed vast. Dus nam ze maar haar scalpel en begon in m'n huid te snijden. Aan één kant was m'n huid al los van het plaatje, maar aan de andere kant zat m'n huid echt nog tussen de gaatjes in het plaatje. Ze heeft dus wat moeten snijden in de wond, wat wel wat prikte en niet echt aangenaam was, maar toch ook niet pijnlijk. Het gebeurde helemaal niet op één twee drie en er kwam redelijk wat bloed aan te pas, maar toen 't gedaan was en proper verzorgd zag je er al helemaal niks meer van.

Ik heb een klein littekentje, in de vorm van een rond bolletje. Dit heb ik ook reeds aan de andere pols (waar de microdermal nog in zit, maar dat zal wellicht ook niet zo lang meer duren). Ik denk dat 't met wat zalf zeker zou weggaan, maar mij stoort het niet echt.
(Ik heb een erg groot en opvallend litteken van een sternum surface, en daar heb ik ook geen problemen mee.)

Hetty vroeg of ze m'n plaatje moest steriliseren, zodat 'k hem opnieuw kon laten zetten. Daar was 'k natuurlijk erg blij mee. Na een weekje liet 'k de dermal opnieuw zetten, onder de twee boven m'n borsten (en dus ook vlak boven het litteken van m'n surface)

Ik heb die microdermal dus ongeveer acht maand kunnen houden, wat voor mijn lichaam wel heel bijzonder is. De dermals op m'n bovenlijf doen 't erg goed. Voor mij dus sowieso geen surfaces meer.

Ik denk dat 't bij microdermals vooral erg belangrijk is dat deze vrij diep gezet worden, en natuurlijk dat je ze goed verzorgd. Mijn gekozen plek was niet de beste, door pulls te dragen waren m'n microdermals eigenlijk al wat scheef gegroeid. Eerst eventjes goed nadenken vooraleer je beslist de dermals op een 'niet alledaags' plaatsje te zetten !

Details

submitted by: Anonymous
on: 26 March 2008
in Surface & Unusual Piercing

Use this link to share:


Artist: Hetty
Studio: Bodydesign
Location: Ghent%2C+Belgium

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top