• 27,224 / 1,383,164
  • 36 / 9,994
  • 5,049 / 54,916

Tepelpiercings

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAuuuuuuuuuuuuuuuuw , ik heb weer tepelpiercings !!

Vanmiddag had ik onverwachts tijd waardoor ik naar Bodydesign in Gent belde om te vragen of ik kon gepierced worden. Er was nog plaats, dus ik naar Gent. Verkeer, geen benzine, GPS valt uit ..... vijf minuten te laat val ik hijgend binnen bij Bodydesign, Hetty staat achter de toonbank en begroet mij vriendelijk. Ik vertel haar dat ik een afspraak had, zij geeft mij het formulier en vraagt : "een tepelpiercing ? Ringetje of staafje ?" . Staafje graag daar ik vroeger (schat zo'n 10 à 12 jaar geleden) ringetjes had en ondervond toch dat het genezingsproces moeilijker verliep omdat een ringetje rapper haperen en je rapper ergens tegenaan stoot waardoor de wondjes geïrriteerd raken. "Links of rechts maakt niet uit " zeg ik haar "want ik wil ze uiteindelijk allebei laten piercen". "Waarom niet allebei meteen" vraagt Hetty mij "dan ben je meteen in een keer van alle narigheid af" . "Geeft dat geen probleem ?" vraag ik haar nog. "Het is beslist geen probleem" vertelt ze mij. Dus ik s tem toe om beide tepels te laten piercen. Sh*t dacht ik nog bij mezelf, waar ben ik nu aan begonnen. De eerste keer (zo'n dikke 10 jaar geleden) dat mijn tepel gepierced werden deed het verschikkelijke pijn en ik weet nog heel goed dat ik toen vertelde "mochten ze de tweede tepel gratis willen piercen, ik zou nog bedanken".

Ik volg Hetty naar de piecingruimte. Haar hele houding en uitstraling heeft een geruststellende invloed waardoor ik mij toch wel echt op mijn gemak voelde. Hetty deed het nodige, meten, aftekenen, tafel klaarmaken. Toen lag ik daar : eerst de klem (niet aangenaam maar goed te verdragen) en toen zei Hetty : "even diep inademen" en daar kwam de eerste prik. De pijn is niet van de minste maar het ging eigenlijk behoorlijk vlot, de pijn was intens maar zeer kort, toen werd het juweel gestoken, zelfde adem-truck waardoor dit zo goed als pijnloos verliep. Eenmaal dat het juweel erin stak was de pijn weg.

Ik was net blij dat dit voorbij was toen Hetty mij instructies gaf om mijn andere tepel te piercen. Ik mocht er niet te veel aan denken en hoopte dat het snel zou voorbij zijn. Hoe mooi ik een piercing ook vind, de prik met de daaraan verbonden pijn zijn niet echt de dingen waar ik naar uitkijk om het op zijn zachtst te zeggen. Maar ook de tweede piercing verliep eigenlijk zeer vlot, een korte, scherpe pijn met daaropvolgend het plaatsen van het juweel was vergelijkbaar met de eerst piercing. Na het aanbrengen van de piercings hield Hetty de spiegel waarin ik de piercings kon bewonderen : wauw, ik was gelukkig dat ik weer tepelpiercings had en dit keer waren ze zeer mooi geplaats (in tegestelling tot de eerste keer door een andere piercer waarvan ik de naam niet vernoem - andere tijden/technieken/minder info... Ik veroordeel de piercer niet).

Hetty gaf mij nog tips mee waar ik moest op letten om een goede genezing te bespoedigen, een stuk zeep om mijn piercings te reinigen en geschreven instructies.

1e nacht : geen pijn, rug en zijlings liggen vormt geen probleem, piercings worden niet geïrriteerd. Vermijd om op buik te liggen, niet dat het echt een probleem vormt (geen echt ongemak of pijn) maar lijkt mij verstandiger de net gepiercete plaatsen de nodig rust te geven.Het vermijden om op de buik te slapen is dan ook het enige die mijn slaap enigszins "verstoord" heeft.

's Morgens : douche genomen, alleen water laten stromen over de piercings, nog niet met zeep gewassen, lijkt mij nog te vroeg. (een "normale" wond ga je de dag nadien ook niet uitwassen met zeep dus zal ik waarschijnlijk nog wat wachten daarmee) Nadien wel nog een zoutbad genomen +- 15-20 min(lekker relax) : piercings ondergedompeld maar niet aangeraakt. Na het bad nog goed afgespoeld met water.

(pijn : 0 ongemak : 0 tepels licht gezwollen, geen roodheid te bespeuren.)

3 dagen (78 uur exact) na piercing :

Douche genomen. Overvloedig met warm water gespoeld, even oppervlakkig met sanex dermo protector zeep afgewassen (piercings niet verschoven) totdat kleine bloedkorstjes weg waren.

Gedurende de dag niet aangeraakt.

Deze avond eerst gedouched (haar/lichaam) wassen. Dan een zoutbad genomen (15 à 20 min) na goede 10 minuten de huid rond te piercing beginnen bewegen zodat eventuele (er was niets zichtbaar) korstjes zouden kunnen loskomen. Van het ogenblik dat ik weerstand voelde ging ik op een andere plaats rond de tepel de huid bewegen. Na enige minuten begon ik te ondervinden dat ik het staafje meer zichtbaar kon maken door de huid te bewegen naar één kant. Heb deze handeling nog wat herhaald zonder dat ik op één moment pijn of weerstand voelde. Na enige tijd kon ik de staafjes bewegen zonder dat er ook maar pijn/weerstand/irritant gevoel aan te pas kwam. Ik had niet verwacht dat ik dit reeds na 3 dagen zou kunnen doen. Heb dit een 2 tal keer herhaald in zoutbad om vervolgens af te spoelen met gewoon water met douchekop (tijdens afspoelen staafje goed naar links en rechts geduwd). Ik heb op geen enkel moment een onaangenaam gevoel gehad in mijn tepels laat staan pijn.

De tepels zijn reeds helemaal ontzwollen en voelen heel goed aan, geen pijn alleen wanneer ik enige druk uitoefen (met platte hand op tepel) voel ik nog een heel lichte pijn opkomen. uiteraard zijn de piercings nog niet genezen maar het gaat de goede kant op.Verder probeer ik gezonde en evenwichtig te eten en genoeg rust en slaap te nemen.

De piercings zijn prachtig, ik ben er heel blij mee en trots op. :)) Ik krijg nog iedere keer ik ze in de spiegel zie een waauw effect en het tovert spontaan een smile op mijn gezicht.

Een mooie piercing ervaring die mij lang zal bijblijven met dank aan Hetty van Bodydesign.

Details

submitted by: Anonymous
on: 21 Dec. 2008
in Nipple Piercing

Use this link to share:


Artist: Hetty
Studio: Bodydesign
Location: Gent

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top