• 27,228 / 1,383,149
  • 36 / 9,994
  • 5,049 / 54,916

Mijn tepelpiercings, yeah!

Ik vond een tepelpiercing al een tijdje wel leuk en probeerde mijn vriendje te overtuigen om er een te laten zetten. Hij zag dat niet zitten, maar zei wel dat hij het een mooie piercing vond. Op 13 september 2007 begon voor mij het nieuwe schooljaar: cursussen aankopen op school. Toen was ik toch in Brussel en heb maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om langs te gaan bij Arkel piercing.

Daar toe gekomen heb ik even geïnformeerd over een tepelpiercing. Ze hadden me wel al gewaarschuwd dat het een gevoelige, en dus pijnlijke, plaats was. Niets kon me nog tegenhouden: ik wou en zou een tepelpiercing laten zetten. Nadat de nodige papieren ingevuld waren en ik betaald had, moest ik nog even wachten op de piercester. Een 5tal minuten later, die voor mij een eeuwigheid leken, kon ik mee naar boven naar de pierceruimte.

Ik heb mijn t-shirt en bh uitgetrokken en ben op de stoel/bank gaan liggen. Ik moest me eerst nog even recht zetten, zodat de piercester de stipjes goed kon zetten. Voor mij was het onmiddellijk goed, aangezien ik weet dat zij toch het beste de plaats kent voor een piercing. Ik mocht terug gaan liggen. Mijn tepel werd ontsmet. Al weet ik niet goed of dat voor of na het aftekenen gebeurd is. De klem werd erop gezet en ik moest diep in-en uitademen. * vlam * die naald erdoor. Wow, that hurt! Even diep ademen en ik was alweer bekomen van de pijn. Dan nog het staafje erdoor wat ik ook nog een onprettig gevoel vond en het was inorde. Ik was echt super trots als ik de spiegel voor mij kreeg. 2 mooie titanium bolletjes aan elke kant van mijn tepel. Ik zat daar echt te glunderen. Het is toch een piercing die niet/zelden voorkomt bij mensen uit mijn dichte omgeving, dus dat maakte het extra leuk. Voordien had ik enkel een navelpiercing laten zetten en dat is meer alledaags, hé.

Wat de nazorg betreft: gedurende een maand moest ik de piercing 2 keer per dag verzorgen. Een keer per dag gedurende tien minuten weken in een zeezoutbadje en een keer per dag in de douche wassen met PH neutral zeep. Na die maand moest ik dan nog enkel zeezoutbadjes doen als de piercing wat rood of geïrriteerd was. Van mijn rechtertepel heb ik eigenlijk niet veel last gehad bij de genezing. Er kwam niet zoveel wondvocht uit en na 2 weken was de pijnlijke gevoeligheid van in het begin weg. De eerste 2 weken kon ik niet zonder BH slapen, want als mijn pyjama langs mijn tepels wreef was dit 'gevoelig', maar op een pijnlijke manier.

Na een maand en half begon ik 1 tepelpiercing toch wat te weinig te vinden en heb ik besloten dat ik de andere ook ging laten piercen. Anderen (vrienden) verklaarden me zot, aangezien ik zei dat het de eerste keer toch al redelijk pijn gedaan had. Zij snappen niet dat je met plezier een naald door je lijf laat rammen. Plezier is een groot woord, maar de pijn duurt maar even en je krijgt zo'n leuk resultaat ervoor, dat je de pijn snel vergeten bent.

Een dag voor mijn verjaardag trok ik dus weer richting Brussel, naar mijn piercingshop. Weer mocht ik mee naar boven en werd dezelfde procedure herhaald zoals hierboven beschreven is. Om eerlijk te zijn, de prik was vrij pijnlijk maar veel minder pijnlijk dan aan de rechterkant! Ik zei dat tegen de piercester en ze antwoordde dat de meeste mensen de rechterkant pijnlijker vinden. Dus als je twijfelt en je wil er maar 1, neem dan links ;) . Ik kreeg weer een boekje mee met de nodige nazorginstructies.

Nu (03/04/08) is mijn rechtertepelpiercing bijna 7 maand oud en mijn linkertepel bijna 5 maand. Bij mij in de shop zeiden ze dat de piercings na ongeveer 9 maand wel zeker genezen zijn. Qua gevoel denk ik dat mijn rechter al genezen is. Hij is nooit pijnlijk en er komt bijna geen wondvocht uit. Deze hou ik gewoon proper door hem te wassen met antibacteriële zeep als ik mij douche. Mijn linkertepel, de recentste, daar heb ik aventoe nog wel last van. Soms voelt die wat geïrriteerd aan en dan komt er veel wondvocht uit. Daarbij gebruik ik geregeld nog een zoutbadje omdat dat het vuil uit de wonde haalt.

Verder kan ik tepelpiercings alleen maar aanraden: ze zijn eigenlijk de leukste piercings die ik heb. Het is echt een mooi zicht ook, zeker als je ze allebei laat piercen (ik hou van symmetrie). Ga ervoor, het doet even pijn maar als ze genezen zijn heb je er geen last meer van! Mannen die voetballen of andere zware sporten doen, zou ik wel een tepelpiercing afraden, want de eerste maanden is het echt pijnlijk als je er tegenstoot. Succes!

Details

submitted by: Anonymous
on: 07 April 2008
in Nipple Piercing

Use this link to share:


Artist: +
Studio: Arkel
Location: Brussel

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top