• 15,008 / 1,383,140
  • 4 / 9,994
  • 5,988 / 54,916

My tongue

Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in piercings, maar ik heb nooit de kans gehad om er eentje te laten zetten. Mijn ouders zijn tegen piercings, en zo heb ik er nooit eentje kunnen zetten. Tot ik op een gegeven moment begon na te denken over een tongpiercing. Die zouden mijn ouders niet zien, tenzij ik mijn mond wijd open zou doen of vreemd zou gaan praten. Van beide heb ik geen last, want ik doe mijn mond niet wijd open en ik ben bijna nooit thuis, dus hoeven mijn ouders me ook niet veel horen praten.

Dus zo begon ik op internet ervaringen te lezen van mensen met tongpiercings, en bekeek een aantal plaatjes over hoe het precies eruit zou zien. Ook bekeek ik filmpjes van mensen die een tongpiercing lieten zetten. Het idee sprak me steeds meer aan. Gelukkig was ook mijn vriendin enthousiast over dit idee, dus toen gingen we samen op zoek naar een piercingstudio.

Al gauw kwamen we op de website van Queen of Rings in Rotterdam. Er werkten piercers met jarenlange ervaring stond er, en ook op allerlei forums waren vrijwel alleen maar positieve reacties te vinden over deze shop. Dus na een aantal keer gemaild te hebben over de gevolgen (beschadiging van het gebit enz.) en de prijs, besloten we samen naar Rotterdam te gaan.

We wisten de winkel snel te vinden, en ik begon al flink zenuwachtig te worden. Mijn vriendin werd bijna nog zenuwachtiger dan ik, doordat ik zo liep te shaken. Na het welbekende formulier ingevuld te hebben mocht ik meelopen en moest plaatsnemen op een stoel. Ik moest mijn mond spoelen en daarna droogde de piercster mijn tong, en tekende er het punt op waar de piercing zou moeten komen. Ze vertelde me precies wat ze ging doen, en wanneer. Normaal heb ik helemaal geen last van naalden, injecties vind ik geen probleem en ik heb ook wel eens mijn oren zelf doorgeprikt. Maar ik vond het een eng idee dat een onbekende zomaar door mijn tong ging prikken, dus ik bleef maar omhoog kijken, vooral toen ze met de naald kwam aanzetten.

Dus op een gegeven moment telde ze tot 3, en ik voelde de naald door elke laag van mijn tong boren.

Het deed heel eventjes pijn, maar dat trok al snel weg. Het doet meer pijn als je op je tong bijt! Ik voelde niet eens dat ze het staafje in mijn tong schoof. Voor ik het wist was het klaar. Ik kreeg een bekertje water, en toen werd de pijn ietsjes minder. Daarna kreeg ik nog wat advies over wat ik wel en niet mocht eten of drinken of doen, en daarna nog een aantal andere dingen om de genezing zo goed mogelijk te laten verlopen.

Daarna heb ik haar de 50 euro betaald, en kreeg een kaartje mee en mij werd verteld dat ik over twee weken terug moest komen om het staafje te laten inkorten.

Toen we weer buiten stonden zijn we meteen naar de snackbar gegaan om wat ijs te gaan kopen, en daarna hebben we in de supermarkt een fles Listerine gehaald. Ijs en dergelijke zijn echt geweldig als je je tong net hebt laten piercen, het verzacht de pijn een beetje. Het avondeten kreeg ik vrijwel niet weg, ik heb een kop soep op en een potje babyvoeding, en zelfs dat deed nog zeer aan mijn tong als ik het opat. Nu doet de piercing alleen nog pijn als ik mijn tong beweeg, en verder niet.

Ik heb ook (tot nu toe in ieder geval) geen last van een opgezwollen tong, terwijl ik had gehoord dat dat wel het geval kon zijn. Misschien dat het nog komt, en anders heb ik geluk. Ik kan normaal praten, alleen als ik iets wil drinken voelt het nogal vervelend.

Tot nu toe hebben mijn ouders ook helemaal niets gemerkt, terwijl ik een poosje met ze heb zitten praten. Daarom ben ik er ook blij mee dat mijn tong niet is opgezwollen en dat ik nog normaal kan articuleren.

Het voelt heel apart dat er 'iets' door je tong heen zit, en het voelt net alsof er iets op je tong ligt wat je maar niet weg krijgt. Toch is het een leuk gevoel, en ik kan niet wachten tot het genezen is. Ik kan maar niet stoppen met naar mijn nieuwe aanwinst kijken, ik sta de hele tijd voor de spiegel mijn piercing te bekijken. Het ziet er gewoon zo leuk uit!

Dus als je je tong wilt laten piercen, twijfel niet en doe het gewoon! Wees er alleen zeker van dat je een goede piercingstudio vindt, als je twijfelt, doe het dan niet. Je kunt ook beter iets verder reizen en iets meer betalen voor een goede shop zoals ik heb gedaan.

Details

submitted by: Anonymous
on: 21 Oct. 2008
in Tongue Piercing

Use this link to share:


Artist: -
Studio: Queen+of+Rings
Location: Rotterdam

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top