• 15,006 / 1,383,215
  • 4 / 10,332
  • 5,988 / 54,914

Tongpiercing

Ik heb een tongpiercing!

De piercing is gezet door Ayla, die leert piercen bij Hetty van BodyDesign (Gent, België). Ik wou graag een piercing door haar, omdat het me wel een speciale ervaring leek: geprikt worden door iemand die er nog niet volledig mee vertrouwd is. En daarnaast leek het me ook interessant om te zien hoe dat in z'n werk gaat. Bij een volleerde piercer onderga je zo'n beetje een routine: aftekenen, klem erop, naald klaar, naald erdoor, sieraad erdoor, klaar. Nu beleefde ik echt mee wat er allemaal moest gebeuren, en merkte ik goed dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Echt tof, en dat was ook de reden waarom ik dus gepierced wilde worden door Ayla.

Ayla zei op voorhand al dat ze het meest moeite heeft met het aftekenen; het prikken zelf kan ze heel goed. Nou, dat vond ik toch even het belangrijkste - Wees gerust een halfuur bezig met m'n tong om goed af te tekenen, als dat prikken maar wat vlotjes gaat. En het aftekenen was dus héél wat werk. Ik had al kramp in m'n tong, nog voor ik hem moest uitsteken om te piercen. Komt daar nog bij dat het haar eerste tongpiercing was, en ik een korte tong heb ... ja, ze had meteen een moeilijk slachtoffer, maar dan had ze dat ook meteen gehad.

Ik vond het allemaal best leuk en grappig, al die moeite en de paarse vlek die ik uiteindelijk op mijn tong had. Uiteindelijk stonden de puntjes goed, en werd m'n tong nog eens afgemeten. Zo'n 10mm, dus nu een staafje van 16mm erin, om de zwelling goed op te vangen. En dan de klem erop. Een paar keer, door Hetty (om te tonen hoe Ayla de naald kon houden, aangezien mijn tong niet ver m'n mond uit kwam - en ik deed echt m'n best), en dan door Ayla. Ze hield de naald klaar, vroeg of het zo goed was. En dan erdoor. Een erg grappig gevoel vind ik dat, ik voel de naald mooi door m'n tong glijden en eruit komen. Helemaal niet pijnlijk, terwijl ik het me net pijnlijk had voorgesteld! Dan knip knip, en staafje klaar houden, dat allemaal met klem erop. Op dat moment wil je als piercer waarschijnlijk een paar extra armen hebben. Staafje erdoor, klem eraf, bolletje erop, en dan bolletjes nog eens extra goed vastdraaien. En klaar. Mijn tongpiercing zat er!

Tong terug in m'n mond, en meteen die rare sensatie: hm, er zit iets in m'n mond. Hm, dat is raar. Ik deed mijn mond een paar keer open en toe, mijn tong voorzichtig wat bewegen om te proberen wennen aan dat rare gevoel.

Nog wat uitleg, en het zat erop. Ik ben erg tevreden over Ayla, ze heeft het echt goed gedaan. Ze was wat zenuwachtig omdat het haar eerste was, maar ze hield die zenuwen best goed onder controle, en alle moeite die ze gedaan heeft met het aftekenen loont ook, want de piercing zit mooi zoals hij moet zitten.

De eerste dagen deed het raar om iets in m'n mond te hebben, en soms voelde m'n tong ook echt moe aan, spierpijn of iets dergelijks, maar al bij al viel het mee...

Eten lukte behoorlijk, als ik traag genoeg at. Die avond zelf heb ik wel geen "moeilijk" eten geprobeerd, maar appelmoes, puree en fishsticks lukten best. En een stukje bijten van m'n vriend z'n stokbrood en dat opeten lukte ook, dus ik kon niet klagen. Eigenlijk had ik helemaal geen probleem met kauwen. Het moeilijke was het voedsel naar m'n keel brengen en inslikken; daar heb je immers je tong voor nodig!

De dag nadien voelde ie even wat erger aan dan ervoor, en het gevoel van dat balletje onder m'n tong vond ik ook wel vervelend, maar dat moest wennen. Eten bleef wel lukken, traagjes aan, met moeite om te slikken. Na een tijdje zoveel moeite doen deed m'n tong wel wat pijn, dat moet ik toegeven. IJsblokjes zuigen deed deugd, maar enkel zolang ik het ijsblokje in m'n mond had, het bleef niet blijvend verlichten.

Dag 3 was erger dan dag 1 of 2 en ik heb me toch wel eens afgevraagd wat ik mezelf nu toch weer aangedaan had. Maar dat is natuurlijk een periode waar je door moet, bij zo'n piercing, dat wist ik ook wel. Dus ongemakkelijk of niet, ik ging moedig verder ;-)

De dagen daarop bleef het stabiel. Ik kon behoorlijk eten, al ging het nog steeds wat trager dan normaal. Mijn tong voelde nog steeds wat ongemakkelijk, maar dat nam ik er maar bij. Het vervelendste was een trekkend gevoel onderaan mijn tong. Een spier of iets dergelijks, die vervelend tegen trok. Echt pijnlijk kan ik het niet noemen, maar het was vooral een vervelend gevoel. De piercer wist me te vertellen dat dit kwam door mijn korte tong. Nou, hoera. Maar het goede nieuws was dat dit zou verbeteren eenmaal er een korter staafje in mijn tong zat.

Na 4 weken kon er dan eindelijk gewisseld worden. Ik had er ondertussen geen last meer van, behalve dan van dat trekkende gevoel. De zwelling was na een goeie week ook sterk verminderd, maar juist rond de piercing zat het nog wat gezwollen, waardoor het wisselen nog moest wachten. Maar goed, uiteindelijk kon het dan. Nog wat gewriemel aan mijn tong, en dan zat er een 12mm staafje door! Heerlijk, zoveel plaats in m'n mond! En ja, ik moet toegeven, dat trekkende gevoel is langzaam aan weggetrokken.

Ik heb een tongpiercing :-)

Details

submitted by: Anonymous
on: 23 Sept. 2008
in Tongue Piercing

Use this link to share:


Artist: Ayla
Studio: BodyDesign
Location: Ghent%2C+Belgium

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top