• 15,008 / 1,383,125
  • 4 / 9,995
  • 5,988 / 54,916

Tongpiercing

Een tijdje geleden wilde ik een verticale clithood laten zetten. Nadat ik deze piercing heb laten zetten ging de genezing voorspoedig en wilde ik eigenlijk al vrij snel een nieuwe piercing. Een tongpiercing stond ook hoog op het lijstje met piercings die ik graag nog zou willen hebben dus dat was vrij snel besloten.

Twee weken na het zetten van mijn clithood piercing kon ik naar de shop terug gaan om het staafje te laten vervangen door een kortere. Dit was zou gebeurt en ik vroeg haar gelijk hoe de procedure was van een tong piercing. Ze zei dat ze eerst ging kijken of mijn tong überhaupt wel geschikt was voor een piercing, vervolgens moet je, je mond spoelen, daarna wordt er afgetekend, gepierced en wordt het sierraad geplaatst. Mijn enige twijfelpunt was dat het sierraad geheel van titaan was, de bolletjes dus ook en dat, dat m'n tanden flink kan beschadigen. Ik ben er toen over wat extra over na gaan denken. Ze vertelde me wel dat na 2 weken ik het staafje kon verwisselen en dat er dan ook acryl bolletjes op mogen. Toen bedacht ik me dat ik het waarschijnlijk helemaal niet zal doen als ik het nu niet doe. Dus besloot ik er voor te gaan.

Mijn tong was al gecheckt voor een tongpiercing en bleek geschikt (anders hoefde ik er ook niet over te twijfelen). Ik kreeg formulieren om in te vullen en m'n ID werd gecheckt. Toen ze alles had goedgekeurd mocht haar volgen en op de stoel gaan zitten. Ze gaf me een bruin goedje en zei dat ik m'n mond ermee moest spoelen. Ik vroeg haar wat erin zat en ze zei dat het chloorhexadine was. Ik wees haar er op dat ik op het formulier al aangegeven had dat ik verscheidene contact allergieën had en dat chloor er daar een van is. Toen gaf ze me listerine om mee te spoelen. Vreemd spul maar het leek m'n mond wel iets te verdoven. Vervolgens werd er een stipje op m'n tong gezet op de plaats waar de piercing moest komen. Ze zette het stipje zo ver mogelijk naar achteren zodat het zo min mogelijk in aanraking komt met m'n tanden. Ik moest m'n tong zo ver mogelijk uitsteken en ze pakte m'n tong vast met de tang en zette deze zo strak mogelijk vast met een elastiekje. Dit was niet echt een prettig gevoel. Ze zei me rustig te blijven ademen en ze pakte de naald. Bij het uitademen zou ze de naald erdoor steken. Ik voelde een klein prikje, echt pijn deed het niet. Ze deed de canule erin (dit deed geen pijn), haalde de naald eruit en haalde de tang eraf. Ik moest wel m'n tong blijven uitsteken want de canule zat er nog in. Ze deed het sierraad erin. Ook hier voelde ik niets van. Toen ik eindelijk m'n mond dicht mocht doen voelde het heel raar. Ook praten ging iets moeilijker dan normaal.

Ik rekende af en ze gaf me de nazorg instructies mee (twee keer per dag spoelen met verdunde listerine en na elke maaltijd spoelen met water. Geen melk ed. (bevat veel bacteriën) en geen alcohol (hiervan gaat je tong zwellen)). Over twee weken mag ik terug komen voor een korter staafje. De hele terugreis naar Wageningen heb ik me enorm trots gevoeld dat ik het gedaan had. Pas later op de dag ging m'n tong wat pijn doen waarschijnlijk omdat ik probeerde wat te eten. Ik heb een pijnstiller genomen (paracetamol raadde de piercer aan, geen ibuprofen ik weet niet meer waarom), heb nog wat proberen te eten en ben gaan slapen. De volgende de dag was m'n tong heel dik en had ik constant een enorm droge mond. Ik hoorde later dat dit komt doordat ik veel speeksel produceerde omdat er constant iets in m'n mond zit en dat ik daardoor veel meer slik. Het eten was ook weer een drama. Ik heb 's morgens alleen kamille thee gedronken (werkt verzachtend) en 's middags en 's avonds soep waar ik m'n brood in doopte. Ook kreeg m'n tong op dag twee een rare kleur (een beetje geel groen achtig) wat ik best naar vond omdat mensen steeds vroegen om m'n tong uit te steken omdat ze m'n piercing wilde zien. Na een klein weekje was de zwelling op m'n tong verdwenen, ook de kleur was weer normaal maar ik begon me wel te ergeren aan het veel te lange staafje dat nu in m'n mond zat. Ik bleef er steeds achter hangen en voelde het tikken tegen m'n tanden. Toen de twee weken eindelijk voorbij waren ben ik terug gegaan en heeft ze het staafje verwisseld voor een kortere waar ook kleineren bolletjes op zaten. Ik vond deze veel mooier en het voelde ook gelijk veel lichter. Ook mocht ik er nu acryl balletjes op zetten.

Kortom dit is een heel makkelijk piercing, geneest snel waarna je hem totaal niet meer voelt zitten.

Details

submitted by: Anonymous
on: 14 Feb. 2008
in Tongue Piercing

Use this link to share:


Artist: Julia
Studio: Queen+of+rings
Location: Rotterdam

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top