• 12,887 / 1,383,125
  • 9 / 9,995
  • 4,098 / 54,916

navelpiercing in frankrijk.

ik ga al een aantal jaar op vakantie naar zuid-frankrijk met mijn ouders en mijn zus. En een aantal jaar geleden kwamen mijn vader en ik langs een piercingshop genaamd "house of pain". ik was toen nog klein en dacht dat piercings ook echt pijn deden dus ik vond dat toen wel grappig.

een aantal jaren later dachten we opeens weer aan die piercingshop, maar we konden maar niet bedenken waar die ook alweer zat. lang en veel over nagedacht en ook in elke stad waar we kwamen een beetje gezocht, maar hij was onvindbaar.

tot mei afgelopen jaar. we waren in nice, waar we vrij vaak komen, en ineens zag ik daar the house of pain! na al die verloren jaren eindelijk weer herenigd wat romantisch. ik had mezelf al lang geleden voorgenomen dat als ik mijn eerste piercing zou laten zetten, dat ik dat daar zou doen. maar op het moment dat de kans zich voordeed, had ik geen geld. maar ik dacht bij mezelf, ik weet nu waar die zit, volgende keer beter!

later zaten we op een terrasje en hadden we het nog even over the house of pain. uiteindelijk stelde mijn vader voor om een piercing voor mij te betalen, zolang het maar niet in mijn gezicht was. voor mij blijft er dan niet veel meer over dan een navelpiercing, dus ik ging in het gezelschap van mijn zus terug naar the house of pain. op mijn beste frans duidelijk gemaakt dat ik een navelpiercing wilde, en dan wel aan de onderkant (ipv aan de bovenkant zoals de meeste mensen hebben).

het ging allemaal heel snel, hij deed handschoentjes aan en ontsmette eerst mijn huid. vervolgens haalde hij de naald uit de verpakking en zette een klemmetje op de plek waar de piercing zou komen. voor ik het wist was het voorbij, een scherpe prik maar niet echt pijnlijk, meer van de schrik. volgens mijn zus zag het er wel een beetje eng uit. ik kreeg een ringetje want de piercer was van mening dat dit beter was voor het genezingsproces. helaas heb ik het resultaat pas die avond onder de douche kunnen bekijken, want er ging meteen een pleister overheen zonder dat ik de kans kreeg om te bekijken.

ondanks dat mijn zus het eng vond heeft zij er ook een laten zetten ongeveer een half uur na mij. na mijn piercing zijn we teruggelopen naar het terrasje waar mijn ouders nog zaten en toen had ze besloten dat zij toch ook wilde. zij heeft ook een navelpiercing nu, maar dan wel aan de bovenkant.

ik had eigenlijk achteraf gezien de piercing beter niet in het buitenland kunnen laten zetten, en mijn zus al helemaal niet. mijn piercing is af en toe wel tekenen van ontsteking gaan geven en leek ook in het begin scheef te gaan groeien. gelukkig is dit allemaal wel weer over gegaan. als het zou zijn gaan ontsteken was dat wellicht ook wel mijn eigen schuld geweest want 1 of 2 dagen later heb ik in de zee gezwommen. wel heb ik alles elke dag vaak en goed schoongemaakt, bijna panisch hoeveel ik ermee bezig was in het begin.

bij mijn zus is hij wel echt scheef gaan groeien, wat er soms nogal raar uit ziet. vooral als ze een wat grotere piercing in heeft. ik heb dat zelf nooit, ik heb gewoon twee zilveren bolletjes. heel simpel maar dat vind ik wel het mooist. ik heb een tijdje wel een bioplast staafje gehad, als eerste na mijn ringetje. dat vond ik wel meteen al veel fijner zitten, ik vond het ringetje maar irritant en vaak in de weg zitten. ik heb mijn ringetje in eindhoven bij dragon tattoo laten verwisselen voor die bioplast. dat was ongeveer 1 maand nadat ik mijn piercing had laten zetten maar voor een onderzoek mocht ik geen staal hebben dus ja. dat deed wel een beetje pijn maar dat was denk ik meer omdat dat bioplast staafje een beetje een scherp puntje had. deze heb ik vervolgens wel een tijdje in laten zitten, dat leek me wel beter. maar het was wel heel fijn dat hij zo flexibel was, omdat het ringetje dus een beetje scheef ging zitten kon ik het hiermee wat meer rechtzetten.

inmiddels heb ik al best lang nu een gewoon stalen staafje met 2 kleine bolletjes, een groter bolletje in mijn navel (dus aan de bovenkant) en een kleiner bolletje eronder. ik vind het er heel mooi uitzien, lekker simpel. ik heb ook eigenlijk geen andere piercings om 'm mee te verwisselen want ik vind dit gewoon het mooist, ik hoef niet van die hangertjes of weet ik veel wat.

waarschijnlijk ga ik volgende week een tongpiercing laten zetten. in de zomer heb ik nog een traguspiercing laten zetten. maar daarna is het voorlopig wel weer klaar. of ja, dat weet ik eigenlijk nog niet. ik heb nog wel een paar plekken waar ik wel wat ijzer doorheen wil laten jassen maar eerst maar weer eens mijn ouders aan die ideeën laten wennen :)

Details

submitted by: Anonymous
on: 11 Oct. 2009
in Navel Piercing

Use this link to share:


Artist: een+of+andere+fransoos
Studio: House+of+Pain
Location: nice%2C+frankrijk

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top