• 12,127 / 1,383,365
  • 5 / 10,356
  • 1,766 / 54,913

Min första "professionella" piercing

Ja... Jag är en artonårig flicka från nordöstra Sverige. Jag bor med en kompis som har en skarp passion för pierings (men för feg för att ha många) och Döden (gubben med lien alltså)

Jag själv...

Har bara en besatthet. Med tyska dvärgar och datorer. Numera är även Body Mods även min passion

Jaja, saken som ledde mig till min första professionella piercing (jag har en mouche som jag gjorde själv, en annan historia) var att min vän hade varit i Umeå på en av juldagarna, där hade hon velat göra en piercing i ögonbrynet men tyvärr gick det inte eftersom de hade tidsbokning.

Frustrerad kom hon hem till våran lägenhet och började fundera på att åka in till Kramfors för att få sin piercing gjord och jag började fundera på att få en gjord även, så impulsiv som jag är för impulsiv för mitt eget bästa

Jag började fundera på vilken sorts piercing jag ville ha. Jag har alltid, sen jag var typ 12-13, velat ha tre piercings i högra ögonbrynet, så jag bestämde mig för att i alla fall ha en. Men varför nöja sig med en? Jag spenderade natten med att fundera på om jag skulle ha ögonbryn/andra mouche eller ögonbryn/näsa. Morgonen efter hade jag bestämt mig för ögonbryn/näsa.

Vi hittade inget nummer till studion i Kramfors men turligt nog snubblade vi över en piercing/tatueringsstudio i Härnösand, så vi ringde honom istället för snubben i Kramfors. Han hette Paul och han, också, hade tidsbokningar, men han hade faktiskt en tid för oss vid tre på eftermiddagen så vi tog den.

Klockan var ju bara 9 på morgonen så jag petade lite på min dator och började söka, vad hade jag gett mig in på, ville jag verkligen det här?

Jag snubblade över BME och läste en massa om ögonbrynspiercings, och blev mer och mer nervös

På bussen, på väg till Härnösand, kände jag att det inte fanns någon återvändo.

I Härnösand valsade vi runt ett bra tag, eftersom vi inte visste vart vi skulle, men efter att ha ätit lite på Big Boy så stack jag in på ett café och frågade tanten vars studion låg och jag fick vägvisning.

Tack tanten ^^

Vi fann den ganska snabbt, men vi var ändå en kvart försenade. Men Paul var helt okej med det. Vi skakade hand och försklarade vad vi ville ha gjort och iväg bar det.

Linde ville gå först och det var lugnt för mig. Paul satte ner henne på en sängliknande sak (en sån som skolsköterskan har) och mätte hennes ögonbryn, tog fram rätt storlek på barbellen och märkte sedan henne. Han fick henne att lägga sig ner. Jag ville se hur det var gjort så jag stannade för att se på och hon tog min hand med sin svettiga.

Jag såg på när Paul nöp fast i hennes ögonbryn och började peta in kanylen och Lindas naglar pressades in i min hand medan jag bara log mot henne. Det var fort gjort, kan inte ha tagit mer än två minuter alltihop och hon var helt fascinerad av sin bild i spegeln.

Nästa var jag. Paul satte mig på britsen, mätte mitt bryn och jag, som vanligt när jag träffar någon ny, började fråga en massa frågor: vart han kom ifrån (England), vilken del (London), vad han höll på med osv.

Han förklarade allt noga och informativs berömma och jag var nåååågot fascinerad vill jag mena!

Sen så skulle jag alltså lägga mig ner och blunda, han tvättade området (vilket var märkt med en Overhead penna) och han bad mig fortsätta blunda och jag kände att något hårt sattes mot skinnet som han höll mellan tummen och pekfingret. Det stack lite när han började peta in nålen och jag, som vägrar att någonsin visa smärta, låg bara still med Lindas hand i min (klämde aldrig till stolt)

Det gjorde inte riktigt ont, det var mer som att det bultade. Det enda som kanske gjorde miniont var när han skulle sätta in barbellen i plaströret och få ut den genom det undre hålet. Han grävde liksom omkring lite med den och det kändes lite fult.

Det jag är mest stolt över är att jag aldrig visade att det gjorde ont (det gjorde faktiskt inte så ont, det gör mer ont att hålla nageln över öppen eld några sekunder), ögonbrynen bara drogs samman lite kort.

Vi hade inte haft tid att gå till Minuten innan vi gjorde piercingarna så vi fick faktiskt gå dit och ta ut våra pengar efteråt. Vi kom tillbaka till honom, som lovat, och betalde.

Mina piercings gick på 700:- (100:- rabatt eftersom jag gjorde näsan på samma gång) och Lindas gick på 500:-

Klart värt det...

Det har gått ca fyra veckor nu (30 december gjorde vi det) och så långt har jag inte haft några problem. Lite var ibland med inget allvarligt

Jag var lite orolig för att han kanske piercat för långt ut och att det skulle stötas ut men det har inte hänt än. Jag har bara rengjort det med en mix av vanligt salt och kokat vatten. Helt perfekt så långt.

Nästa var min näspiercing men det är ju en annan saga, eller hur?

I framtiden planerar jag att göra en tungpiercing (vecka 10), mina bröstvårtor (obestämt), min mouche borde få sällskap och kanske septum

Kanske kommer även en "intim" i framtiden.

Om du vill ha ditt ögonbryn piercat, gå på bara, det gör inte ont, går jävligt snabbt och det är rätt kul att fippla med på lektionerna

Details

submitted by: Anonymous
on: 05 Feb. 2005
in Eyebrow Piercing

Use this link to share:


Artist: Paul
Studio: Paul%27s+Custom+Tattooing
Location: H%E4rn%F6sand

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top