• 12,127 / 1,383,565
  • 5 / 10,414
  • 1,766 / 54,912

Det andra ögonbrynet.

Jag hade länge velat pierca mig i ögonbrynet men det var först för drygt ett och ett halvt år sedan som jag började fundera ordentligt på det. Jag sökte runt på Internet efter bilder, berättelser, saker att tänka på före och efter och liknande. Pratade med en mängd olika personer som hade piercat sig i ögonbrynet och alla hade fått fina ögonbryn efter det och ingen hade haft problem med dem. Nöjd med resultatet från mina efterforskningar och än mer beslutsam i att ta det för mig stora steget att köra igenom en nål genom mitt ögonbryn, försökte jag få min mor att godkänna detta. Det visade sig vara mycket svårare än vad jag hade trott, det var först när jag hade bevisat för henne att jag var införstådd med riskerna och vad det faktiskt var jag skulle göra som hon gick med på att låta mig pierca mig. Detta lyckades jag med genom att skriva ut en ungefär 20sidors lång rapport från socialstyrelsen angående riskerna.

Jaja nog om själva "förspelet" dags att berätta om hur det gick till när jag piercade mig.

Jag hade bokat en tid för piercingen på Lucky 7 i Norrköping och självklart var jag där för tidigt och hann se nypiercade lyckliga kunder komma ut från sina piercare, detta lugnade mig oerhört. Efter att ha väntat i drygt en halvtimme kom en väldigt piercad kvinna ut från ett rum och presenterade sig som Nina. Jag och min mor fick fylla i lite papper och hon kollade våra id-kort så att det inte var några problem. Sedan fick jag följa med henne in i ett litet rum och hon började plocka fram sin utrustning för att sedan plocka fram en märkpenna och märka upp vart piercingen skulle sitta. Jag hade bestämt mig för att ha den i mitt högra ögonbryn och jag fick godkänna placeringen innan jag fick lägga mig ner på en brits. Hon tog på sig handskar, tvättade rent mitt ögonbryn och tog sedan tag i det med en tång. Det måste jag säga var det som gjorde ondast av allt, när hon väl körde igenom nålen kände jag knappt något överhuvudtaget. Sedan satt hon barbellen på plats, tvättade rent och lät mig titta efter i en spegel för att se så att jag var nöjd. Vilken syn, jag blev kär direkt, jag ville aldrig någonsin bli av med den. Hon sa till mig att köpa en flaska "Klorhexidin Lösning" att tvätta med och gick lite snabbt igenom skötselråden och sedan fick jag betala. Jag begav mig direkt efter piercandet till närmaste apotek och köpte en flaska "Klorhexidin Lösning".

Jag skötte den enligt instruktionerna jag fick och den läkte fint men så en dag, drygt ett halvår senare upptäckte jag till min fasa att den hade ramlat bort. Jag hade veckan innan varit inne på studion och låtit dem titta på den och enligt dem var det inga problem med den. Ändå så satt jag där, utan stav i ögonbrynet och mäkta upprörd. Jag ringde upp dem eftersom jag hade blivit lovad ett gratis omstick om den blev utstött av kroppen. Till min förvåning gjorde de inget, jag fick ingen ny piercing utan skulle få betala fullpris för att få ögonbrynet omstucket. Redan dagen efter gick jag till en annan studio för att kolla vad det skulle kosta att pierca om ögonbrynet, denna gången litade jag bara på min egen intuition och gick till den lokala piercaren här i Finspång. Priset var överkomligt och jag satte upp en ny tid för piercing av det andra ögonbrynet. Det visade sig även att den nya piercaren hade varit lärling hos Nina för ett antal år sedan och detta hade ofta hänt hennes kunder, hon var helt enkelt inte bra på att pierca ögonbryn.

Dagen kom då, dagen då jag skulle pierca mitt andra ögonbryn och eftersom jag visste vad det handlade om var jag inte nervös överhuvudtaget. Jag gick in till piercaren, han gjorde rent rummet, plockade fram nål och smycke och frågade om jag ville att han skulle använda tång. Denna gång skippade jag tången och han tog helt enkelt tag med fingrarna i mitt ögonbryn och stack igenom nålen och pang så satt smycket på plats. När han var klar fick jag sitta kvar ett litet tag för att han ville vara säker på att jag inte började blöda och under tiden gick han igenom skötselråden med mig. Till skillnad från förra gången fick jag nu istället en flaska " Antiseptic aftercare solution" att tvätta piercingen med. Efter drygt en kvart fick jag resa mig och titta i spegeln och denna gång tyckte jag till och med att den var ännu snyggare än den gamla. Jag betalade och gick sedan hem till min kompis för att visa upp den.

Nu drygt 3-4månader senare har piercingen läkt väldigt fint, jag brukar titta in hos piercaren då och då för att försäkra mig om att den ser bra ut och han säger att den läkt väldigt fint. Jag är oerhört nöjd med min nya piercing och jag lät även den nya piercaren tatuera mig men det, det är en helt annan historia.

Details

submitted by: Anonymous
on: 17 Nov. 2004
in Eyebrow Piercing

Use this link to share:


Artist: Tobbe
Studio: Little+Devil
Location: Sweden

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top