• 42,014 / 1,383,792
  • 14 / 10,290
  • 4,281 / 54,915

Septum @ Classic Ink & Mods [11.06.08]

Nu vind ik de achtbaan de leukste attractie die een pretpark kan hebben. Het kan me niet hoog genoeg zijn, geen looping ga ik uit de weg en vooral de snelheid vind ik fantastisch. Maar ik ben blij dat de emotional-rollercoaster waar ik begin oktober 2007 op ben gestapt vaart is gaan minderen. Het kan natuurlijk altijd erger, maar persoonlijk vond ik het een vrij heftige periode. Iedere berg kende z'n dal, en de diepste dalen kwam ik net voor de tentamenperioden tegen. Over timing gesproken..

Maar ondanks dat mijn gedachten niet waren waar ze moesten zijn heb ik als een van de weinigen in mijn werkgroep mijn propedeuse gehaald in het eerste jaar. Ik heb dankzij iemand die ik in die periode heb leren kennen besloten dat ik een tussenjaartje te nemen, om eens te gaan werken aan mezelf. En ik ben opgelucht dat ik dat heb besloten.

Ik ben opgelucht, weer wat vrolijker en gek genoeg voor het eerst in m'n leven een beetje blij met mezelf.

Wat dit nu met een piercing te maken heeft? Opzich niet veel; het is me natuurlijk ook gewoon te doen om de esthetiek van het sieraad, het idee weer een piercing te kunnen zetten en het feit dat hij wél direct te verbergen is als ik dat wil. Hij stond al een tijdje op m'n verlanglijstje en het moest er toch een keer van komen.

Maar gek genoeg is het me eerder niet gelukt: op de forummeeting in januari 2008 werd gepierced en ik ben uiteindelijk met een traguspiercing thuisgekomen omdat het niet 'goed' voelde om m'n septum te laten piercen. Nu wel.

Nu voelde het als het juiste moment om 'm te laten zetten.

Ik wilde mezelf belonen dat ik toch weer een jaar lang met m'n neus in de boeken had gezeten, en tegelijk ook de periode hiervoor een plekje geven. Een kleine herinnering dat na regen toch wel zonneschijn komt: dat, om nog maar een cliché te roepen, 'that which does not kill us makes us stronger'. Dank je Nietzsche.

Okay, genoeg wazige zweverigheid.

[Het gedeelte waar er daadwerkelijk geprikt werd]

Ik ging dus naar Amsterdam met de intentie om weer een naald door m'n lichaam te laten steken. Weer alleen, weer zonder iemand in te lichten dat ik spoedig een nieuw stukje metaal zou hebben. En gek genoeg compleet rustig.

Met Dare2Wear had ik al goede ervaringen met het zetten van m'n vch en tongpiercing, en nu deze shop was uitgebreid met een nieuwe locatie werd het tijd om ook Classic Ink & Mods een bezoekje te brengen.

Vanaf Centraal Station was het een stukje lopen richting Classic Ink & Mods en daar aangekomen werd ik meteen mee naar boven genomen, naar de piercingruimte. Er werd een retainer uitgezocht, handschoenen werden aangedaan en Sam voelde of een septum überhaupt mogelijk zou zijn in m'n neus. Ze voelde ook meteen of ze het met een klem zou zetten, of freehand.

Het bleek te kunnen, het zou freehand gebeuren en nadat m'n neus was schoongemaakt mocht ik gaan liggen op de piercingtafel en begon het feest: stipjes zetten.

Nu is het al een aparte ervaring om je neus schoon gemaakt te hebben door een vreemde, een gesprek voeren terwijl iemand met wattenstaafjes, stokjes met inkt en uiteindelijk een pen in je neus prikt is ook vrij raar. Uiteindelijk zaten de stipjes perfect, was Sam super enthousiast erover en werd de naald tevoorschijn gehaald. Terwijl ze mijn neustussenschot vast had en wat in de juiste positie trok vroeg ze of het niet te vervelend was. "Nee," zei ik. "Tenminste, voor zover het überhaupt prettig is om iemand in je neus te hebben". Ze bood aan om de rest van de dag zo mee te lopen als ik het echt fijn vond en ik ontdekte dat lachen terwijl iemand z'n vingers in je neus heeft ook érg raar is.

Maar goed, naald was dus gepakt en Sam vroeg me diep in te ademen. Een paar seconden later stak er een naald door m'n septum en stroomde er vier dikke tranen over m'n wangen. De retainer werd erdoor geschoven en ik mocht enthousiast opspringen om het resultaat te bekijken vóór hij omhoog geklapt zou worden.

Sam vroeg me naar mijn schoonmaak-routine en zei dat m'n septum inderdaad ook met zeezoutoplossing te verzorgen was. Ik kreeg de schoonmaak instructies te horen en een blaadje om het na te lezen en mocht beneden afrekenen.

Wederom echt een super ervaring. Over Dare2Wear was ik al erg te spreken, en ook Classic Ink & Mods is zéker een aanrader.

De pijn bij het zetten was overigens even venijnig, en het feit dat je geen controle hebt over je traanbuisjes en dus even ligt te tranen is wel wat vervelend. Hij is nog een tijdje vrij aanwezig geweest. Geen vervelende zeurderige pijn, maar meer een steek als er iets tegen mijn neus aankwam. Toen ook het steken ophield bleef er nog een gevoelige tinteling over, maar ook die trok uiteindelijk na een paar weken weg.

Wederom kwam m'n nazorg neer op een keer of twee een slappe zeezoutoplossing en verder alleen onder de douche spoelen met gewoon water en goed (voorzichtig) afdrogen. In mijn optiek is een piercing maar een wondje, en aangezien ik wondjes ook niet overdreven verzorg, twijfel ik of piercings dat wel nodig hebben.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en doet m'n septum het goed. In verband met m'n werk zit hij het grootste gedeelte van de tijd opgeklapt met een retainer en ik kijk ernaar uit om weer terug naar de universiteit te gaan en dan in staat te zijn wel te laten zien wie ik ben, zonder me zorgen te maken of anderen het wel of niet representatief vinden.

Details

submitted by: Anonymous
on: 21 Oct. 2008
in Nose Piercing

Use this link to share:


Artist: Sam
Studio: Classic+Ink+and+Mods
Location: Amsterdam

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top