• 177,394 / 1,383,126
  • 89 / 10,005
  • 875 / 54,916

Lotus suspension, het schommelstoel gevoel

Eind vorig jaar had ik op een maand tijd 2 suspension afspraken. Niet zo bijzonder, want na mijn eerste keer was ik helemaal verkocht! Dit zouden nummer 6 en 7 worden, dus ondertussen was ik het allemaal al een beetje gewoon. De eerste suspension van deze reeks (mijn tweede suicide) liep helemaal anders dan verwacht, zoals je hier ook op BME kan lezen. Ik had echter nog bijna 4 weken de tijd om me voor te bereiden op mijn eerste Lotus suspension, en hierover gaat deze experience.

Zoals steeds begon ik me mentaal en fysiek een beetje aan te passen aan wat komen zou. Fysiek wil in mijn geval zeggen dat ik probeer om gezond te leven (veel verse groenten en fruit, bijna geen suiker, zo goed als geen vlees,..). Mentaal was het deze keer een pak moeilijker. Omdat ik de vorige keer was flauw gevallen, had ik deze keer een hoop zelfvertrouwen minder. Door een beetje te analyseren wat er de laatste keer allemaal "mis" was gegaan, vond ik toch de moed om door te zetten. Dus langzaam afgeteld en eind januari was het dan terug zover. Body piercing Lifestyle in Maastricht hield een suspension dag. Dit zou doorgaan op zondag, wanneer de winkel gesloten is. Hierdoor waren er alleen personen aanwezig die, ofwel zelf gingen hangen, ofwel hun vrienden. Hierdoor krijg je een relaxte sfeer, wat zeker een positieve invloed heeft.

Ik was alleen naar Maastricht afgezakt, maar ik kende Sandra en Jimmy, beide van de lifestyle al van vroegere suspension en piercing ervaringen. Ook psychonautje, Lukas en nog enkelen waren geen onbekenden. Dit was een geruststellend gevoel, dus alles zou wel goedkomen. Ik zou als laatste aan de beurt komen, omdat er voor mijn Lotus een speciale rig (ring, eigenlijk) moest gebruikt worden. Dit vond ik niet erg en hielp wat mee met het opbouwen van heel de installatie. Ik hielp ook enkele mensen mee naar boven trekken, wat best wel fijn is, omdat je zelf weet hoe ze zich voelen. T.A.O.S deed ook nog een pull, hij had hierbij Marjolein op de fiets achter hem hangen. Dit gaf wel wat komische blikken van de voorbjgangers op straat!

Toen er nog 1 iemand voor me aan de beurt was, heb ikzelf niet meer geholpen om hem op te trekken. Ik wou me een beetje voorbereiden, at wat extra suiker en probeerde m'n hoofd leeg te maken, enkel nog maar gefocust op 1 ding : Ik wil omhoog! Sandra, Jimmy en ik gingen naar de piercing ruimte en we begonnen met af te tekenen. Ik ging in kleermakerszit op tafel zitten en na enkele correcties waren de juiste punten afgetekend. In mijn rug zouden er 4 haken komen, dan 2 net naast mijn knieeën en tenslotte nog 2 in mijn kuiten. Mijn rug werd tandem gepierced, en het leek iets moeilijker te gaan dan bij mijn eerste suicide. Ook bij mijn tweede suicide was dit zo, dus waarschijnlijk zit er hier en daar al wat littekenweefsel. Het piercen van m'n benen ging vrij vlotjes. Buiten een korte prik was het ook niet zo speciaal pijnlijk. Ik was nu voorzien van alle haken, wende een beetje aan het gevoel en wandelde terug naar de winkel, waar ik de lucht in zou gaan.

Op dit moment dacht ik weer terug aan de laatste keer en deze keer wou ik écht niet flauwvallen. Ik ging op 2 kussentjes op de grond zitten in lotus houding, terwijl Sandra de koord door de haken en de ring reeg. Zij is zo'n kei in het geruststellen van mensen, dus langzaam maar zeker voelde ik dat het wel ging lukken. Er speelde psytrance, wat ik super muziek vind, dus de setting was ook zeker in orde. Toen was het tijd om een beetje spanning op de haken te brengen. De druk werd zo gelijk mogelijk over alle haken verdeeld en toen dit goed zat, was het tijd om proberen te zweven. Hier had ik het weer even moeilijk. Ik liet steeds in kleine beetjes de druk langzaam opvoeren (voor mij werkt het het beste wanneer ik langzaam omhoog kan gaan, zodat mijn lichaam en geest te tijd hebben om eraan te wennen), maar de haken in mijn kuiten trokken verschrikkelijk naar mijn gevoel. Ik weet nog dat ik er even aan dacht om op te geven, omdat ik vreesde dat ik weer een slechte ervaring zou hebben. Maar ik wist ook dat ik me goed voorbereid had en dat het lukte als ik maar wou. Toen ik die klik in m'n hoofd kon zetten, voelde ik dat ik los van de grond kwam. In het begin was het een beetje zoeken naar het juiste evenwicht (rug recht of krom, benen meer of minder buigen, enz.) Voor mij persoonlijk was de beste houding dat ik mijn armen tussen mijn benen hield, en m'n handen op mijn enkels liet rusten. Zo kon ik mijn benen een beetje bij elkaar houden. Na een tijdje werd ik iets hoger gehesen en begon alles comfortabeler te voelen. Ik wist dat het gelukt was en dat ik deze keer niet flauw zou vallen. Ik vroeg om een voorzichtig duwtje in de rug en dit voelde perfect. Precies alsof ik in een schommelstoel zat, met goede muziek op de achtergrond. Het "nadeel" is, dat eens je aan het schommelen bent, je niet meer wil stoppen. Dus ik kreeg nog een hele hoop duwtjes en had een geweldige tijd. Hoelang ik gehangen heb, weet ik niet, maar het was wel een tijdje. Ik voelde dat ik nog kon doorgaan, maar besloot om me toch maar te laten zakken. Ik was immers in mijn opzet geslaagd en dat was voor mezelf het voornaamste!

Daarna ging het terug naar de piercing ruimte om de haken te verwijderen. Dit ging vlotjes, alhoewel mijn kuiten een beetje uitgescheurd waren. Dit heb ik achteraf met Isobetadine gel verzorgt en het enige dat je er een half jaar later nog van ziet, zijn 2 leuke littekens. Ik voelde me nog steeds super goed en leerde ook nog enkele nieuwe IAM-ers kennen zoals T.A.O.S en haarman. Nog een memorabel moment was dat Isabelle (ook van Lifestyle), net nadat de haken verwijderd waren me een half liter blik Heineken kwam brengen. Normaal is dit niet mijn favoriete biertje, maar deze keer smaakte het heerlijk! Dit was de perfect afsluiter van een perfecte dag. Ik had m'n zelfvertrouwen terug, weer leuke nieuwe mensen ontmoet en weeral een ervaring rijker. Het is nu een maand of 7 geleden dat ik nog eens gehangen heb, maar ondertussen kriebelt het weer. Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen, ik weet dat ik het kan als ik maar wil, dus als de tijd rijp is, ga ik weer de lucht in! Rest mij enkel nog iedereen te bedanken voor die leuke dag, speciaal de Lifestyle crew en de IAM familie!

Details

submitted by: Anonymous
on: 02 Aug. 2006
in Ritual

Use this link to share:


Artist: Lifestyle+crew
Studio: Lifestyle
Location: Maastricht%2C+the+Netherlands

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top