• 1,385,155 / 1,385,155
  • 10,233 / 10,233
  • 54,915 / 54,915

Mijn eerste keer

Een jaar of 25 geleden zag ik in een boekje over indianen een tekening van een O-Kee-Pa. Om de een of andere reden moet mij dit toen al geïnteresseerd hebben, want het is me steeds bijgebleven.

Na een tijdje op BME te hebben rondgehangen, kwam ik er ook steeds meer over te weten.

Via IAM kwam ik met mensen in contact die dezelfde interesses hadden en ook wel eens een suspension wilden proberen. Op de eerste meeting kon het niet doorgaan, maar achteraf gezien was dit niet zo erg, want ik denk niet dat ik er toen echt klaar voor was.

Toen leerde ik Kor (iam : neetnek) kennen. Hijzelf was al jaren met dit soort dingen bezig op een spirituele manier. We zijn toen met enkele iam-ers naar een performance van hem gaan zien, en achteraf bleek dat er wel meer mensen dit ook eens wilden proberen.

Het idee van het in openlucht te doen en de spirituele benadering spraken mij wel aan. Vanaf toen begonnen de plannen concretere vormen aan te nemen.

In het begin twijfelde ik tussen een suicide en een superman, maar omdat het m'n eerste keer was koos ik voor de suicide. Een superman met het hogere aantal haken en dan nog in de onderrug en benen vond ik iets van het goede teveel voor de eerste keer.

De voorbereiding:

Hetgene waar ik het meeste schrik voor had, was dat ik zou beginnen flippen. De pijn van de haken schrok me niet af (ik had tenslotte al een ampallang overleefd), maar ik wou er geestelijk helemaal op voorbereid zijn.

Kor stelde een soort van bewustzijnsdieet voor. Ongeveer een zestal weken voor de grote dag ben ik begonnen met vegetarisch te eten. Gedurende 2 weken at ik wel nog vis, maar totaal geen vlees meer. Dit viel goed mee omdat ik daarvoor ook wel regelmatig eens vegetarisch at.

Een maand voor het gebeuren werd het allemaal wat zwaarder. Ik stopte volledig met alcohol gebruiken, geen joints meer, geen frisdranken zoals cola, zo weinig mogelijk zoetigheden en veel fruit.

In deze maand heb ik best wel lekkere gerechten klaargemaakt, waar ik daarvoor nooit opgekomen was.

Een tweetal weken voor de suspension had ik het even wat moeilijker. Het was mijn verjaardag en die dag heb ik altijd zwaar gefeest in het verleden. Ik twijfelde of ik nu wel of niet iets zou drinken of roken, maar aangezien ik het al zolang had volgehouden, wou ik het niet verknoeien voor wat tijdelijk genot. Het werd dus een verjaardag op water en fruitsapjes, ook eens een unieke ervaring, haha.

De laatste 5 dagen van het dieet leefde ik vooral op gekookte rijst, water en veel fruit. Aangezien ik tijdens die periode met de ochtendshift stond, had ik best wel een hongerig gevoel. Maar ik voelde me wel bewuster van alles en daar deed ik het tenslotte voor!

De grote dag:

Ik had een dag op voorhand mijn honden al naar een pension gedaan, zodat ik in mijn hoofd daar ook niet nog eens rekening mee moest houden. Hoe minder zorgen, hoe beter.

Die zondagochtend vertrokken mijn toenmalige vriendin, een collega/ vriend van het werk die alles zou filmen en ik richting Venlo. In het begin van de rit vielen de zenuwen nog goed mee, maar toen ik het bordje met : VENLO 25km zag staan kreeg ik het toch wat benauwd.

We hadden afgesproken aan het station en daar was wel een heel internationaal gezelschap aanwezig. Sommige kende ik reeds, anderen (nog) niet. Toen reden we naar de locatie waar het allemaal zou gebeuren : een prachtige, bosrijke tuin, alles piekfijn geregeld met eten, drinken, toilet enz.

Ik ontmoette er de mensen die de haken zouden plaatsen (iam:Lifestyle) en voelde me best wel op m'n gemak naargelang de omstandigheden. Kor vertelde dat ik als eerste mocht/moest. Aangezien ik nog nooit een suspension in werkelijkheid had gezien, wist ik eigenlijk niet waaraan ik begon. Ik wist echter wel dat ik het wilde proberen en dat ik er klaar voor was, dus.......

De haken:

Nu was er geen weg meer terug. Sandra, Roel en Jimmy waren er klaar voor en op mijn rug werden de markeringen voor het plaatsen aangebracht. Ik lag op mijn buik en voelde de eerste naald door mijn vel gaan. Dit deed wel pijn, maar zeker niet erger dan ik verwacht had. Er zouden vier haken van 4 mm gebruikt worden, maar om een onverklaarbare reden zat er eentje van 5mm tussen.

Het gevolg was dat er een aantal pogingen nodig waren om die door het gemaakte gat te krijgen, wat niet lukte. Ik was echter nog vrij relaxed omdat ik de mensen vertrouwde en toen de juiste maat gebruikt werd, ging het allemaal wat beter.

De volgende 3 stuks gingen natuurlijk wel wat vlotter.

Ik ging daarna terug rechtzitten en Kor gaf me een energiedrankje (iets zoals Redbull). Dit moment zal ik nooit vergeten : na een bijna suikerloos dieet, de endorfines van het piercen en ook de spanning, gaf dit drankje een spectaculair effect. Het is moeilijk te omschrijven, maar het voelde aan als een soort van rush!

Ik heb toen privé met Kor een wandelingetje gemaakt, en na een vijftal minuten was er nog een rare belevenis. Mijn lichaam had zich aangepast aan het nieuw verworven metaal en ik voelde de haken helemaal niet meer zitten!

Take off:

Nu brak het moment aan waar ik het allemaal voor deed en waar ik ook het meeste schrik voor had. Roel bevestigde de koorden aan de haken en ik ging op een boomstronk staan. De spanning werd een beetje verhoogd en ik voelde de haken iets trekken. Langzaamaan werd ik opgetrokken. Ik voelde mijn vel uitrekken en in m'n hoofd wist ik niet goed wat te doen : moest ik me door m'n knieën laten zaken, op mijn tenen gaan staan..... Mijn lijf ging echter steeds hoger en opeens hing ik!!! Het was gelukt, yihaaa. Het is moeilijk om die eerste momenten te omschrijven, maar gelukzalig, voldaan en superbewust komen een beetje in de buurt. Ik weet ook nog dat ik me heel bewust was van alles wat er rond me gebeurde, precies héél nuchter & helder.

Na een tijdje begon ik mijn benen en armen een beetje te bewegen, maar dit deel had ik me anders voorgesteld. Ik had een beetje het gevoel dat ik me verveelde, dat ik daar maar wat hong. Ik deed dan ook teken om me terug te laten zakken.

Terug beneden:

Eens beneden en losgemaakt was ik een heel gelukkig mens. Ik ging direct naar m'n vriendin en voelde me supergoed. Het verwijderen van de haken stelde niets voor, maar in m'n hoofd zweefde ik nog steeds. Ik weet nog dat iemand me filmde en vroeg hoe ik me voelde, maar dat ik geen antwoord kon geven. Het was zoiets intens dat moeilijk te omschrijven is.

Nadat ik een beetje zat te bekomen, kwam Kor me een kistje geven met daarin mijn haken. Ik had dit totaal niet verwacht en kreeg spontaan een brok in mijn keel.

De rest van de middag keek ik nog een beetje naar de andere suspensions, maar echt geboeid was ik niet meer, ik zat nog steeds op mijn wolk, haha.

Memorabele momenten:

Het energiedrankje na het plaatsen van de haken, het "van de grond" komen, het kistje met mijn haken en de gelukzalige glimlach op mijn gezicht na de landing vergeet ik nooit meer.

Ook Kor die steeds in me geloofde en wist dat ik het kon, zal ik nooit vergeten.

Bij deze nog een welgemeende proficiat aan het hele Truth Seekers Syndicate om me zo een geweldige ervaring te laten meemaken. Op naar de volgende!

Tips voor de eerste keer

Zorg voor een goede voorbereiding. Probeer lichamelijk en geestelijk in vorm te zijn. In mijn geval was het dieet een heel goede hulp.

Werk met mensen die je vertrouwt. Je voelt je meer op je gemak en dat kan alleen maar helpen.

Zorg ook voor een relaxte omgeving. Bij iemand thuis in de kelder lijkt me niet zo een goed idee om te beginnen.

Probeer zelf ontspannen te zijn : je lichaam wordt omhoog getrokken, maar in je hoofd wil je zelf niet. Als je jezelf dan kan "loslaten", heb je een geweldige ervaring.

Doe het ook niet in een opwelling, het is heel wat intenser dan enkel maar 4 piercings!

En doe achteraf ook niet zoals ik : Ik ben die avond keihard gaan feesten, maar ik had beter nog wat van heel de ervaring moeten nagenieten.

En als het de eerste keer goed meevalt, wees maar zeker dat er nog meerdere volgen ;)

Details

submitted by: Anonymous
on: 27 Jan. 2005
in Ritual

Use this link to share:


Artist: Truth+Seekers+Syndicate
Studio: Lifestyle
Location: Venlo

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top