• 326,797 / 1,383,126
  • 91 / 10,002
  • 6,609 / 54,916

New school birds on feet

New School Birds

Op 24 april 2008 had ik een afspraak gemaakt met Gert van Karot's Tattoos. Na een maand op en af gelopen te hebben voor de uiteindelijke tekening, was het dan zover. Ik was er tevreden over en die dag zouden de outlines op mijn voeten terecht komen.

Ik had gekozen voor twee vogeltjes met een banner in het snaveltje. Op de banners moesten dan "mom" en "dad" komen te staan. Ook had ik er voor gekozen om de vogeltjes verschillend te laten tekenen en dat verschil is te zien in de vleugels en de banners. De vleugels van het mom-vogeltje zijn meer sierlijk en dus eleganter getekend dan de dad-vogel.

Om 13.00h plaatste Gert de tekening op m'n voeten. Respectievelijk waren ze niet op gelijke hoogte op beiden voeten, dus hebben we er even over gedaan om ze precies hetzelfde te krijgen. Wat een hele klus was omdat de twee vogeltjes dus niet exact hetzelfde zijn.

Rond 13.30h zet ik me uiteindelijk klaar in de grote witte zetel. We begonnen aan mijn linkervoet. De eerste tien minuten vind ik sowieso altijd de pijnlijkste, je moet er nog inkomen. En dus vond ik het na zo'n kwartiertje heel goed meevallen. Je voelde het stevig, maar ik ervaarde geen echte intense pijn. Na de outlines van de ene vogel lastten we een kleine pauze in. Gert had zo'n 40 minuten nodig gehad om het ene vogeltje er op te krijgen.

Toen begonnen we aan de tweede, dus de rechtervoet. Nu dat ik het gevoel al wat gewoon was en wist wat ik kon verwachten, maakte ik me helemaal geen zorgen meer. Tot dat de naalden mijn huid dus raakten. Mijn rechtervoet was dus duidelijk wel de pijnlijkste van de twee. Ik heb een paar keer stevig op mijn tanden moeten bijten. Ook had ik veel last van kleine trekjes in mijn been. Maar Gert zei dat dit soort stuiptrekkingen normaal waren.

Na nog zo'n 40 minuten stonden de lijnen van beiden vogeltjes op mijn voetjes. Ik was maar al tevreden dat dat al achter de rug was, omdat mijn rechtervoet echt wel meer pijn en problemen veroorzaakt had. Ik zei toen al tegen Gert dat we de volgende sessie met de rechtervoet zouden beginnen. Gert lachte en smeerde de nieuwe lijnen in met antibacteriële zalf en wikkelde ze daarna in. Ik kon met ingepakte voetjes vrolijk de shop uitgaan.

De tweede sessie was gepland op woensdag 7 mei. Rond 16.00h stond ik dan ook stipt op tijd voor de deur van de shop. Ik keek toch wel uit naar de inkleuring ondanks dat ik hier en daar nog wat korstjes op de lijnen had staan. De genezing was vlot verlopen, al had ik van tijd tot tijd veel last van hevige jeuk.

Gert zette alles klaar en ik mocht weer plaats nemen in die leuke grote stoel. Zoals gezegd begonnen we aan de rechtervoet die twee weken daarvoor zo pijnlijk was geweest. En ja, inderdaad, ook deze keer voelde ik het stevig doorgaan. De vleugeltjes werden eerst ingekleurd met zwart en grijstinten. Dit verliep vlot aangezien het grote stukken zijn en niet veel detaillering nodig heeft.

Toen Gert het lijfje wou inkleuren hadden we nog een kleine discussie omtrent de kleuren. Eigenlijk was ik weer aan het twijfelen geslagen. Ik besloot om één vogel met roodtinten te bedekken en de ander met blauwtinten en geen mengeling te gebruiken van deze twee kleuren in één vogel, zoals je wel meer ziet.

Ook dit verliep vlot en met wat afleidende gesprekjes van Gert en mijn nicht was het zo voorbij. Als laatste kleurde Gert de banner en het wolkje in en zie zo, klaar was mijn rechtervoet, was het niet dat ik ineens begon te twijfelen aan mijn keuze. Het vogeltje zag er wel heel rood uit. Gert kwam op de proppen om er wat blauwe lucht rondom te zetten zodat er toch met blauw en rood gespeeld werd in één tekening. Daar ging ik akkoord mee en gelukkig ook, het zag er opeens zo anders uit, ik was tevreden.

Het andere vogeltje op mijn linkervoet ging veel vlotter, ik had ook het idee dat het vlugger gedaan was. Maar zoals gezegd dat was enkel het idee. Net zoals het eerste vogeltjes hield Gert zich aan de volgorde. Vleugeltjes, zwart en grijs, rug en buikje blauwtinten en dan de banner en het wolkje. Deze verliep heel vlot op enkele cruciale plekjes na, waar de naalden recht door het dunne vel op het bot kwamen. Na nogmaals een uur stil gezeten te hebben stonden mijn immers gekleurde vogeltjes te schitteren op mijn voeten.

Het zag er heel leuk uit en dat bevestigde ook mijn nicht, die de hele sessie aandachtig gevolgd had. Gert nam nog vlug enkele fotootjes en verzorgde toen mijn voeten met uiterste voorzichtigheid.

Het tattooëren van mijn voeten is hierbij wel de zenuwslopendste ervaring geweest. Er was meer pijn aan te pas gekomen dan de andere tatoeages die ik heb. Maar op het eind is het de moeite waard geweest. Ik ben zeer tevreden over de tekening, de kleuren en over Gert. Hopelijk valt de genezing ook mee en bespeur ik niet meer te veel jeuk.

Details

submitted by: Anonymous
on: 09 May 2008
in Tattoos

Use this link to share:


Artist: Gert
Studio: Karot%27s+Tattoos
Location: Hasselt%2C+Belgium

Comments (0)

add a comment

There are no comments for this entry

Back to Top